Divoké oslavy české dvacítky! Mladíci popletli, kam postoupili! Kdy půjdou na Kanadu?

Hokejisté do 20 let si znovu po 13 letech zahrají na mistrovství světa o medaile. Finsko porazili v dramatickém čtvrtfinále 4:3 po samostatných nájezdech.

[blog_program_info id=“19500054″]

A byl to postup skutečně vydřený. Seveřané byli většinu utkání herně lepší a český tým přestříleli 54:29. Ještě 3 minuty před koncem navíc vedli 3:2 – českému mužstvu se ale vyplatila hra bez brankáře, Filip Zadina krátce před koncem svou druhou brankou v zápase srovnal na 3:3 a v samostatných nájezdech pak uspěli Češi.

Hrdinou utkání se stal gólman prvoligových Benátek nad Jizerou Josef Kořenář, jehož výkon dokonce bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik přirovnal k výkonu Dominika Haška v Naganu. Právě Hadamczik dotáhl před 13 lety české mladíky naposledy k bronzovým medailím.

Josef Kořenář. Foto: Getty Images

Další paralelu s triumfem na olympijských hrách 1998 pak přidal jeden ze střelců Kristian Reichel. Kromě gólu na 2:2 proměnil také v rozstřelu první samostatný nájezd, stejně jako v Japonsku před 20 lety jeho otec Robert.

„Říkal jsem si, že jedu za všechny Čechy, co nám fandí a že nájezd musím proměnit. Vzpomněl jsem si na tátu před dvaceti lety. Jel tehdy první, tak jsem chtěl jet taky,“ řekl Reichel.

Už po cestě do šatny byli čeští junioři hodně slyšet!

Přímo v kabině pak byla nálada naprosto euforická. A radost českých mladíků byla dokonce tak veliká, že v jednu chvíli zapomněli, kam že to vlastně postoupili… „Jsme ve čtvrtfinále!“ zaznělo dokonce v jednu chvíli.

V semifinále se utká český výběr s Kanadou. Hrát se bude v noci ze čtvrtku na pátek od 2.00 SEČ.

Sestřih zápasu s Finskem:

Přečtěte si také:

Úžasné! Dvacítka po 13 letech ukončila čekání na semifinále! Drama s Finy rozhodly nájezdy!

Nejstylovější vyloučení v NHL! Podívejte se, co bláznivého vyváděl rozhodčí!

Silvestr podle hvězd: Kvitová v posteli, Jágr musel šlapat schody, Čech potěšil fanouška

Foto: reprovideo,  gettyimages.com (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru