Parádní jízda! Češky slaví postupy! Jak Kristýna Plíšková vyřídila vítězku Roland Garros?

Především Kristýně Plíškové se podařilo v čínském Šen-čenu ulovit cenný skalp. Proti Jeleně Ostapenko, vítězce posledního French Open, byla jasnou outsiderkou. Jenže hrála skvěle.

V první sadě vedla dokonce 5:0 a ve vzduchu visel i potupný kanár. Nakonec Plíšková vyhrála první set 6:1.

Druhé dějství už bylo vyrovnanější. Za stavu 4:4 však Kristýna Plíšková prolomila soupřčino podání a vzápětí při svém vlastním servisu proměnila hned první mečbol.

Ve druhém kole bude hrát s Rumunkou Anou Bogdan.

Tříhodinová bitva Strýcové

Vítězně vstoupila do nového roku i Barbora Strýcová v novozélandském Aucklandu. V prvním kole si to rozdala s Italkou Sarou Errani, která dostala divokou kartu a podle očekávání to byla velká bitva, která se nakonec protáhla na tři hodiny.

Strýcová vyhrála první sadu 6:4, druhou však ztratila v tiebreaku. Rozhodující dějství, v němž se se soupeřky několikrát navzájem brejkovaly, ovšem patřilo znovu Strýcové v poměru 6:4.

„Sara je těžká soupeřka, dobře se známe. Chtěla jsem zápas ukončit už ve dvou setech, ale to se nestalo. Nakonec to byl jeden z těch delších zápasů, které jsem hrála. Ale cítila jsem se dobře. Ke konci už mě trochu chytaly křeče, ale byla to dobrá příprava na dlouhou sezónu,“ řekla Strýcová na tiskové konferenci.

Ve druhém kole se Češka utká se Švédkou Johannou Larsson.

V Aucklandu jinak další favoritky postoupily. Dál jde Polka Agnisezka Radwaňská i Dánka Caroline Wozniacki.

Kletba Muguruzy v Brisbane

O nasazenou jedničku však přišel turnaj v australském Brisbane, na kterému bude hrát také Karolína Plíšková. Španělka Garbiňe Muguruza musel vzdát kvůli křečím duel se Srbkou Aleksandrou Krunič.

V Brisbane leží na Muguruze zvláštní kletba. V roce 2015 musela ještě před startem odstoupit kvůli poraněnému kotníku, loni skrečovala v prvním kole a úvodní zápas nedohrála ani letos.

Postup v Brisbane s novou parťačkou Latishou Chan oslavila také Andrea Sestini Hlaváčková. Nizozemsko-ruský pár Michaela Krajicek, Alla Kudryavtseva porazily Češka a Tchajwanka ve dvou setech 6:3 a 6:0.

https://www.instagram.com/p/BdcfzaghqIR/

Přímé přenosy z turnajů WTA v Aucklandu, Brisbane a Šen-čenu můžete sledovat na  O2 TV Sport a O2 TV Tenis také ve středu. Kompletní program zápasů najdete vždy buď na webu nebo Facebooku O2 TV Sport.

[blog_program_info id=“19425091″]

[blog_program_info id=“19425116″]

[blog_program_info id=“19425118″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Silvestr podle hvězd: Kvitová v posteli, Jágr musel šlapat schody, Čech potěšil fanouška

Tenisoví fanoušci žasnou! Kráska Kilnarová ukázala nejodvážnější fotky v plavkách

Foto: Twitter (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru