Italský pohár na O2 TV Fotbal: Neapol i Juventus se třesou na semifinále. Potvrdí Juve drtivou dominanci?

Lazio a AC Milán už si zajistily postup do semifinále Italského poháru vítězstvími nad Fiorentinou, respektive v milánském derby proti Interu.

Teď jsou na řadě další dva čtvrtfinálové duely a k vidění bude další derby – tentokrát turínské. Oba zápasy můžete sledovat v přímých přenosech na O2 TV Fotbal!

Neapol – Atalanta Bergamo (úterý, 20.40)

[blog_program_info id=“19495476″]

Neapol prahne především po ligovém titulu. Je to pochopitelné, na scudetto čeká už dlouhých 28 let. Italský pohár ale rozhodně není k zahození a Neapol k němu přistupuje zodpovědně.

V osmifinále před Vánoci vyřadil tým trenéra Maurizia Sarriho Udine, které se po výměně kouče dostalo do výborné formy. Neapoli se dařilo i v lize. Poslední dvě výhry nad Sampdorií doma 3:2 a 1:0 v Crotone daly zapomenout na porážku s Juventusem ze začátku prosince.

Navíc přinesly zápis Slováka Marka Hamšíka do klubové historie. Překonaný Maradonův střelecký rekord dává fanouškům naději, že čekání na trofej (poslední Italský pohár v roce 2014) by mohlo letos skončit.

Neapol. Foto: Getty Images

Atalanta ovšem nebude úplně snadným soupeřem. Tým z Bergama se etabloval na evropské scéně a postoupil ze základní skupiny Evropské ligy do vyřazovací fáze (kterou bude hrát na jaře i Neapol).

V lize je Atalanta devátá, ale dokazuje, že umí vyzrát i na kluby s mnohem slavnějším jménem. Těsně před Vánoci třeba vyhrála na půdě AC Milán, ve zmiňované Evropě porazila třeba Lyon či anglický Everton.

Atalanta Bergamo. Foto: Getty Images

Juventus Turín – FC Turín (středa 20.40)

Slavné turínské Derby della Mole má v posledních letech jasného favorita. Juventus zkrátka kraluje celé Itálii (poslední 6 titulů v lize a trojnásobný double), tak jeho domovské město nemůže být výjimkou.

FC Turín čeká na vítězství v derby od dubna 2015, jasnou dominanci ale ukáže teprve fakt, že to je jediné vítězství nad rivalem od roku 1995.

Poslední setkání v Italském poháru také skončilo jasnou výhoru Juve 4:0.

Stará dáma v lize neprohrála 9 zápasů v řadě. Miniaférka kolem Paula Dybaly se zdá být zažehnána. Právě argentinský talent totiž rozhodl poslední zápas na hřišti Verony.

Přečtěte si také:

Bitevní pole Vlasty KAISERA: Nedvěd pokáral „flákače“ Dybalu! Chce to víc obětí, ne objetí!

Paulo Dybala (Juventus). Foto: Getty Images

Turín je v tabulce Serie A na desátém místě. z posledních 11 soutěžních zápasů sice prohrál jen jednou, nicméně má víc remíz než vítězství.

Cokoliv jiného, než triumf Juve by tak byl obřím překvapením.

Ale právě pohárové duely často právě šokující výsledky přinášejí. Stane se to i ve středu?

Přečtěte si také:

Mourinho na tenkém ledě! Kvůli čemu tvrdě zaútočil na legendu United Scholese?

Nejsměšnější gól roku 2018 hned první den? Wilson dal pravý opak loňského Giroudova škorpióna!

Odpálí Sparta bombu? Za Rumuna z Anderlechtu prý chce dát český přestupový rekord!

 

Foto: gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru