VIDEO: Stramaccioni se omlouval fanouškům Sparty. Jaké plány představil pro jaro?

Italský kouč Andrea Stramaccioni povede pražskou Spartu i na jaře. Nedávno to potvrdil majitel letenského klubu Daniel Křetínský a nedá se říct, že by z toho široká fanouškovská obec zrovna skákala do vzduchu radostí.

Přečtěte si také:

Křetínský vysvětlil, proč zůstává Stramaccioni. Do jaké funkce míří Rosický?

Pro klubovou televizi Sparty nyní promluvil i sám italský trenér. V téměř dvacetiminutovém interview si sypal popel na hlavu a fanouškům se omlouval za pokažený podzim. Sparta během něj vypadla hned v předkole Evropské ligy, z domácího poháru a v ligové tabulce nabrala obří 18bodovou ztrátu na vedoucí Plzeň.

Stramaccioni v rozhovoru vysvětloval, kde udělal chyby.

Podcenil prý třeba aklimatizaci zahraničních posil v české lize, kterých podle jeho slov přišlo opravdu až příliš mnoho. „Když se na to podívám zpětně, tak upřímně bych nenavrhoval přivést tolik zahraničních hráčů najednou,“ řekl Stramaccioni.

„Všichni hráči, které jsme přivedli, jsou dobří hráči. Jsem si tím jistý. Pro každého ale není jednoduché přizpůsobit se českému fotbalu a místní lize. Zvenčí jsem to nemohl očekávat, protože do italské i řecké ligy je mnohem snazší se zapojit okamžitě,“ dodal.

Andrea Stramaccioni. Foto: reprovideo

Stramaccioni dále mluvil o setkání s Křetínským, které proběhlo po skončení podzimní části. Kouč předložil analýzu dosavadních výsledků i plán, jak je zlepšit. „Shodli jsme se s majitelem ve všech podstatných věcech. Řekl bych v 99 procentech,“ uvedl italský trenér.

Andrea Stramaccioni v rozhovoru pro klubovou televizi. Foto: reprovideo

Cílem Sparty bude nyní v zimě razantní zeštíhlení kádru a útok na druhé místo v tabulce, ze kterého se postupuje do 2. předkola Ligy mistrů.

„Byla by chyba po prvním neúspěchu znovu měnit směr. Ok, možná se na sezónu 2017/18 nebude vzpomínat v dobrém, ale možná se na ni bude vzpomínat jako na sezónu, kdy vznikla nová Sparta,“ prohlásil kouč, který si přeje mít v kádru pro jaro zhruba 18-21 hráčů a kostru týmu tvořenou českými fotbalisty.

[fve] https://youtu.be/XzMvotDlmM8[/fve]

Přečtěte si také:

Rossoneri slaví postup do semifinále Coppa Italia. Milánské derby rozhodl v prodloužení Cutrone

Firmino si dovolil frajeřinku! TOHLE zakončení fanoušci Liverpoolu milují

Přeživší pádu letadla bavil na hřišti: Gólman Chapecoense simuloval se svojí protézou!

Foto: reprovideo (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru