Dočkal do Sparty? Prý ne, láká ho jiný středoevropský velkoklub!

Je tomu skoro přesně rok, co pražská Sparta prodala Bořka Dočkala do čínského Henan Jianye za astronomických 230 milionů korun.

Teď to vypadá, že Dočkalovu dobrodružství na dálném východě je konec. Sám devětadvacetiletý fotbalista je prý v Číně nespokojen, především z osobních důvodů. A proto si hledá angažmá v Evropě.

Logicky se jako první myšlenka nabízí návrat na Letnou. Se Spartou koneckonců Dočkal několikrát trénoval během reprezentačních přestávek.

Bořek Dočkal v Henanu

Klub, se kterým v roce 2013 Dočkal vyhrál ligu, pohár i superpohár, však podle informací Deníku Sport o jeho návratu neuvažuje a preferuje na pozici ofenzivního záložníka zahraničního fotbalistu.

Tak se vyjádřil mimo jiné i majitel Sparty Daniel Křetínský v obsáhlém rozhovoru pro sparťanskou klubovou televizi.

Bořek Dočkal (Sparta)

Do hry o Dočkala tak vstoupil, alespoň podle spekulací polských médií, jiný zájemce – Legia Varšava. Vedoucí tým tamní Ekstraklasy má však políčeno na více fotbalistů. V seznamu jmen se objevuje možná trochu překvapivě například současný sparťan Nestor Albiach.

Dočkal je odchovancem pražské Slavie. V české lize hrál také za Kladno a Liberec. V zahraničí si vyzkoušel dresy tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu Trondheim. V Číně během posledního roku odehrál 29 zápasů, vstřelil 4 branky a na dalších pět přihrál.

Přečtěte si také:

Stramaccioni se omlouval fanouškům Sparty. Jaké plány představil pro jaro?

Rossoneri slaví postup do semifinále Coppa Italia. Milánské derby rozhodl v prodloužení Cutrone

Firmino si dovolil frajeřinku! TOHLE zakončení fanoušci Liverpoolu milují

Foto: Twitter, reprovideo, gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru