Křetínský vysvětlil, proč zůstává Stramaccioni. Do jaké funkce míří Rosický?

V obsáhlém rozhovoru pro klubový web sparta.cz se představil šéf momentálně pátého týmu tabulky a Daniel Křetínský rozčísl mlhu nejasností ohledně sparťanského vedení a realizačního týmu.

Jako jasné téma byla již na začátku budoucnost italského trenéra Andrey Stamaccioniho.

Křetínský sice přiznal, že se Sparta nachází v o hodně horší situaci, než očekával, za bývalým trenérem Interu Milán stojí a vkládá do něj velkou důvěru.

„Stramaccioni zůstává s týmem. Vyplynulo to z naší společné diskuse, debata probíhala jak s trenérem, tak v rámci vedení klubu. Zásadní bylo, že jsme se s trenérem shodli na popisu příčin problémů, a jsme přesvědčeni, že víme, jak situaci zlepšit,” uvedl předseda představenstva.

Jedním dechem však dodal, že pokud ani tyto metody nevyjdou, je připravený situaci okamžitě řešit.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/12/kre-768×400.jpg“][/blog_embed_video]

Jedním z hlavních příčin Stramaccionho setrvání na Spartě je jeho původ a schopnost přitáhnout zahraniční hráče. „Měli jsme jasno v jednom bodu – chceme pokračovat v internacionalizaci Sparty, Sparta bude pokračovat se zahraničním trenérem a bude mít schopnost přivádět zahraniční hráče,” řekl Křetínský.

Rosický bude spolupracovat se Ščasným

Následující informace potěšila fandy o poznání více. Kromě sparťanského navrátilce Zdeňka Ščasného, coby nového sportovního ředitele, by se členem vedení měl stát i Tomáš Rosický!

Pozice sportovního ředitele byla po letním odchodu Tomáše Požára ke skautingu volná, s čímž se vyskytla i řada problémů. Nyní však má přijít pořádná záplata v podobě bývalého sparťanského kouče.

„Jako jeden z mála českých trenérů má zkušenosti z evropského fotbalu a měl by být schopen dobře fungovat i se zahraničním trenérem, protože ví, co to znamená působit v zahraničí,” vysvětluje Křetínský.

Ščasný by to vše měl zvládnout levou zadní. Jak by také ne, když bude mít po ruce takovou kapacitu, jakou je Tomáš Rosický!

„Byl to od počátku plán. Vzhledem k tomu, že Tomáš ukončil kariéru, tento krok logicky nastává. Přestože nemá zkušenost z oblasti sportovního vedení, jeho fotbalové znalosti, znalost mezinárodního prostředí, i individuální schopnosti vidět fotbal a rozpoznat kvality hráčů nám pomohou,” velebil Křetínský bývalého hráče Arsenalu.

Pomůže nové vedení k návratu Sparty na vrchol?

[blog_poll_start][poll id=“817″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky:

Sbohem, Malý Mozarte! Tomáš Rosický ukončil velkou kariéru

Nejlepší momenty Rosického kariéry: Podívejte se, jak zářil ve Spartě, Dortmundu i Arsenalu!

Foto: reprovideo  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru