Bitevní pole Vlasty KAISERA: Hamšík – věrnost nejsou žádné čáry

Na tento slavnostní moment čekal slovenský reprezentant poměrně dlouho. Onu „maradonovskou“ totiž dělilo od jeho 114. branky, kterou zaznamenal 1. října, dva a půl měsíce. „Je to za mnou, já osobně žádný tlak v tomto směru necítil, spíše to prožíval tisk a fanoušci,“ uvedl Marek Hamšík. Zároveň dodal: „Ještě mnohem důležitější je fakt, že jsme se i zásluhou tohoto gólu opět vrátili do čela tabulky.“

Přečtěte si také:

Hamšík vyrovnal legendárního Maradonu! Do dějin ho poslala TATO šibenice!

Srážka Schicka s Džekem i nejstrašnější penalta v dějinách! AS Řím v sobotu „bavil“!

Borec z Beneventa pobavil Itálii! Nejdřív z ostudy kabát, pak parádně vyškolil soupeře!

Ano, první místo v Serii A. První místo v KONEČNÉ TABULCE SERIE A. To je velký sen neapolského kapitána. Tituly (a byly zatím jen dva, v letech 1987 a 1990) v Neapoli opravdu uměl jen legendární Diego Maradona, po jehož odchodu se klub dočasně podíval i do třetí ligy.

V roce 2007 si ovšem SSC Neapol vybojovala postup zpět mezi elitu a právě v tomto roce ji posílil tehdy dvacetiletý Hamšík. V konečné tabulce italské ligy byl třikrát třetí a dvakrát druhý, ale ani jednou první… Právě vidina tohoto úspěchu ho pod Vesuvem drží.

A také velká přízeň fanoušků, kteří si velmi váží jeho věrnosti. Deset let v  klubu proslulém velkou hráčskou fluktuací nestrávil jen tak někdo.

I proto je Marek Hamšík na druhém místě v počtu prvoligových zápasů za Neapol, obránce Giuseppe Bruscolotti má před ním náskok už jen třinácti utkání.

Hamšík zatím mezi seniory vystřídal jen tři kluby: rok strávil ve Slovanu Bratislava, tři v italské Brescii, kam přestupoval v sedmnácti. Od roku 2007 patří Neapoli a odmítal a až dosud odmítá všechna jednání o přestupu.

Připomenul jsem si kádr Neapole v sezóně 2007/08, kdy zde Hamšík začínal (a hned se stal s devíti ligovými góly králem klubových střelců). Samozřejmě žádný z tehdejších hráčů v klubu až dodnes nezůstal – svatou výjimkou je právě „Marekiaro“.

A jak na tom byli a jsou s klubovou stálostí jeho tehdejší spoluhráči ze zálohy a útoku?

 

Hráč Celkový počet klubů v kariéře (včetně hostování) Počet klubů po odchodu                        z Neapole (včetně hostování)
Marek Hamšík 3
Ezequiel Lavezzi 5 2
Francesco Montervino 7 1
Walter Gargano 7 4
Fabio Gatti 8 6
Roberto Sosa 9 3
Marcelo Zalayeta 9 3
Michele Pazienza 9 6
Samuele Dalla Bona 10 4
Mariano Bogliacino 10 5
Emanuele Calaió 10 5
Manuele Blasi 11 6
Roberto De Zerbi 13 4

Neapol můžete vidět v úterý na O2 TV Fotbal v přímém přenosu z Italského poháru!

[blog_program_info id=“19293861″]

Přečtěte si také:

Italský pohár na O2 TV Fotbal: Překvapí Barák s Janktem i Neapol? Schicka čeká Turín

Superpočítač předpověděl výsledky Ligy mistrů. Jak podle něj dopadne Real s PSG?

Odejde Lafata ze Sparty už v zimě? Nabídku mu poslal jeho bývalý klub!

Foto: gettyimages.com

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru