Fanoušci to věděli od začátku. EURO 2020 bude průšvih! UEFA musela vyřadit první město už teď!

Mistrovství Evropy 2020 se u příležitosti 60. výročí prvního evropského šampionátu mělo hrát hned ve 13 různých evropských zemích. Ambiciózní plán ale dostává ještě dlouho před startem pořádnou trhlinu. UEFA totiž z šampionátu vyřadila Brusel. Proč?

Namísto toho, aby jej tradičně pořádala jedna či dvě země, se turnaj rozprostře po celé Evropě. Revoluční nápad Michela Platiniho, se kterým přišel pro Euro 2020 sklízel kritiku od samého začátku.

„Euro 2020 se bude hrát napříč celou Evropou. Nemůžete Michelu Platinimu upřít, že má skvělý smysl pro humor,“ rýpl si do kontroverzního návrhu například Gary Lineker.

Fanouškům se nelíbilo, že turnaj přijde o svou jedinečnou atmosféru a kouzlo, kdy se v jedné zemi mísí příznivci ze všech koutů Evropy. Nemluvě o nákladném a složitém cestování mezi zápasy, které nevoní ani zúčastněným týmům.

Nyní navíc přicházejí první velké organizační komplikace!

UEFA totiž vyřadila z pořadatelských zemí Belgii, jelikož plánovaná výstavba nového stadionu v Bruselu zatím neběží podle plánů. Rozhodnutí bylo jednomyslné. „Nevím, jestli by stadion stačili postavit, nebo ne,“ prohlásil prezident UEFA Aleksander Čeferin.

Kdo tedy Brusel nahradí? Londýnské Wembley, které tak kromě plánovaných semifinále a finále, bude nyní hostit také tři utkání základní skupiny a osmifinále.

O „bruselské“ zápasy měli zájem také ve Stockholmu a Cardiffu, nicméně UEFA dala raději přednost 90tisícovému Wembley a snížila tak počet pořadatelských měst z 13 na 12.

Kromě Londýna se má Euro 2020 odehrát v Římě, Mnichově, Bilbau, Kodani, Amsterdamu, Dublinu, Glasgow, Petrohradu, ale také v Budapešti, Bukurešti či ázerbájdžánském Baku.

[blog_poll_start][poll id=“805″][blog_poll_end]

Přečtěte si také:

Konec „velkohubého“ Zlatana? Jak ho umravnil jeho agent Dex. A proč upravil jeho hlášky?

Ligu mistrů čeká kuriózní los osmifinále! Pro Chelsea zůstali jen 3 soupeři! Hrozí jí PSG či Barca!

Chystá se vyhazov Šilhavého? Slavia má rozhodnout už v pondělí! Kdo by ho mohl nahradit?

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru