Kdo může za problémy Koukalové? Biatlonistka přišla s šokujícím „obviněním“

Namísto poklidné přípravy na olympijské hry v Pchjongčchangu nyní českým biatlonem hýbe mediální konflikt mezi Gabrielou Koukalovou a šéftrenérem biatlonové reprezentace Ondřejem Rybářem.

Vše odstartovalo poté, co česká biatlonistka, kterou trápí chronické problémy s lýtky a achilovkou, v pondělí opustila národní tým během přípravy v Hochfilzenu. „Nikam to nevedlo, nemělo smysl, aby byla dál s týmem,“ prohlásil Rybář.

Ondřej Rybář. Foto: fandimebiatlonu.cz

Koukalová si pak v úterním rozhovoru pro Deník Sport postěžovala na možné příčiny jejích zdravotních problémů.

Kromě oslabené imunity za ně prý může i nová běžecká technika, kterou jí trenérský tým ordinoval. „Myslím si, že mi k tomu problému dopomohla změna techniky jízdy na lyžích, o kterou jsem se v posledních dvou letech snažila na základě pokynů, které jsem dostala. Nebyla jsem přesvědčená, že je to dobře, protože se mi tato technika od začátku zdála velmi náročná na chodidla a lýtka, nevhodná pro závodnici s mou tělesnou konstrukcí,“ prohlásila celkem drsně Koukalová.

Rybář, jenž se o nařčení dozvěděl až po odjezdu Koukalové z Hochfilzenu, však pro její vyjádření příliš pochopení nenalezl. „Jestli si tohle myslí, tak ať si to myslí. My si chceme jako celý tým uchovat vzpomínky na pěkné chvíle, které jsme s Gábinou prožili a ne abychom, jakmile nastanou nějaké problémy, začali jeden na druhého plivat,“ řekl Rybář pro isport.cz.

Koukalová s Rybářem spolupracovala od roku 2013 a jeho práci si nemohla vynachválit. V sezoně 2015/2016 ovládla Světový pohár, o rok později skončila druhá. Ještě letos v únoru pak získala na šampionátu v Hochfilzenu tři medaile, včetně zlaté za sprint. Na novou techniku si postěžovala poprvé až letos v v září v rozhovoru pro MF DNES.

Rybář však odmítá, že by změna techniky měla hrát takovou roli: „Nikomu neříkala, že by ji technika jakkoli limitovala, nebo že je špatná. Její problémy navíc potom propukly v červnu, tedy v době, kdy byla po jarní odpočinkové fázi a kdy jsme toho měli na kolečkových lyžích najeto jen minimálně.“

Navíc také dodal, jak důležité je držet se aktuálních trendů: „Ta technika běhu se rok od roku vyvíjí. Všichni si berou ten model aktuálního trendu. Pokud chcete jezdit jak před 10 lety, můžete, ale pochybuju, že se s tím dostanete nějak dopředu. Musíte reagovat na vývoj lyžování.“

České rozpaky pokračují

Sprinty se českému týmu na druhém podniku světového poháru v Hochfilzenu příliš nepovedly. Mezi ženami bodovala jen devatenáctá Veronika Vítková, vyhrála Běloruska Darja Domračeva. Mezi muži brali body za 26. místo Michal Krčmář a za 40. pozici Ondřej Moravec. Vítězem se stal Johannes Thingnes Bö.

Oba závody si můžete pustit zpětně v O2 TV.

[blog_program_info id=“19169019″]

[blog_program_info id=“19169035″]

V sobotu jsou na programu stíhací závody.

[blog_program_info id=“19178784″]

[blog_program_info id=“19178787″]

Foto: gettyimages.com, fandimebiatlonu.cz (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru