Detaily Messiho smlouvy vypadají neuvěřitelně: Kolik si božský Leo vydělá denně?

O nové smlouvě Lionela Messiho s FC Barcelona se mluvilo především v souvislosti s výstupní klauzulí, která byla stanovena na těžko uvěřitelných 700 milionů eur (zhruba 17,5 miliardy korun)! Španělská média nyní zveřejnila další detaily.

FC Barcelona vynaloží na udržení si jednoho z nejlepších hráčů fotbalové historie nemalé peníze. Celkový účet by se mohl vyšplhat až na 350 milionů eur. Messi dostane roční plat ve výši 50 milionů eur, což je po zdanění téměř 35 milionů eur. K tomu ale vyinkasuje ještě 100 milionů eur jako bonus za podpis.

Dva a půl milionu korun denně

Messi si díky nové exkluzivní smlouvě vydělá 95 890 eur denně (téměř 2,5 milionu korun), resp. 3 995 eur (100 tisíc korun) za hodinu a téměř 67 eur (1700 korun) za minutu. To z Argentince dělá nejlépe vydělávajícího fotbalistu na světě, když předběhl i bývalého spoluhráče Neymara.

Navíc je třeba dodat, že suma 70 milionů eur je minimální, kterou mu smlouva garantuje. Jeho výdělek se ještě navýší o bonusy za dosažené sportovní úspěchy a příjmů z marketingových práv.

Ve srovnání s Messim musí věčně soutěživý Cristiano Ronaldo blednout závistí. Argentinec si totiž vydělá o 14 milionů eur ročně víc než portugalská hvězda. Ta si přijde „jen“ na 21 milionů eur.

Prostřednictvím O2 TV si můžete přehrát úterní zápas Ligy mistrů Barcelona vs. Sporting (2:0):

[blog_program_info id=“19156427″]

Sledovat rovněž můžete ligovou bitvu Barcelony s Vigem (2:2):

[blog_program_info id=“19156441″]

Foto: gettyimages.com (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru