Klobouk dolů! Kvitová se Šafářovou dostaly od svých soupeřek speciální ocenění!

Duo českých tenistek patří mezi známé sympaťačky. Za jejich vzorné chování se jim nyní dostalo veliké cti.

Ostatní tenistky jim totiž v hlasování WTA (Women Tennis Associacion) udělily velice prestižní ceny. Lucie Šafářová již počtvrté za sebou dostala ocenění Peachy Kellmeyer Player Service Award pro za práci ve prospěch hráček hlavně díky svému členství v hráčské radě, ve které je již od roku 2009.

„Jsem znovu ohromně poctěna. Je to opravdu výjimečný pocit být oceněna ostatními hráčkami. Dělá mě to opravdu velice šťastnou,“ nechala se slyšet pro WTA jednička světové čtyřhry.

https://www.instagram.com/p/BcU4QUTnNM9/?hl=cs&taken-by=lucie.safarova

Petra Kvitová se dokonce již popáté za sebou (pošesté za posledních sedm let) stala laureátkou Karen Krantzcke Sportsmanship Award, kterou ostatní tenistky udělují za fair play a  příkladné chování na kurtu i v civilu.

Pro tu je ocenění o to speciálnější.

„Vím, že jsem tuhle cenu už několikrát vyhrála. Tentokrát to je ale výjimečné, jelikož jsem půl roku nehrála,“ připomněla Kvitová prosincovou loupež, při které ji zloděj pořezal na ruce a vyřadil ji tak do května z kurtů.

„Jsme bojovnice, jsme soupeřky, ale na druhou stranu jsme i kolegyně. Respekt je tedy pro mě to nejdůležitější,“ uvedla pro WTA Kvitová.

„Milována a obdivována mnohými, dokonce i svými kolegyněmi. Gratulujeme Petře Kvitové k získání Karen Krantzcke Sportsmanship Award.“

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu poslala svým spoluhráčkám velice dojemný vzkaz ještě před vyhlášením výsledků přes Instagram.

„Chtěla bych velice poděkovat svým spoluhráčkám z okruhu WTA za mou nominaci na Karen Krantzcke Sportsmanship Award. Když jsem byla před rokem mimo, posílaly jste mi úžasné zprávy, květiny, videa a nekončící podporu. Když jsem se vrátila, byly jste neuvěřitelné. Objímaly jste mě v šatně, spousta z Vás mě vítala úsměvy a chodila se dívat na mé zápasy. Byly i slzy. Vracela jsem se ke sportu, který miluji i hráčkám, které mám také ráda. Všichni víme, že v tenisu potřebujete soupeřky, ale jste především mými kamarádkami. Děkuji, má WTA rodino!“

I v roce 2018 se můžete těšit na kompletní sezónu WTA na obrazovkách O2 TV Tenis! Přímé přenosy startují už 31. prosince z australského Brisbane.

Foto: gettyimages.com (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru