Videosudí Hrubeš poprvé v akci: Tak rychle jsem to nečekal! Jaké situace kromě gólu Sparty kontroloval?

Duel pražské SpartyMladou Boleslaví vstoupil v neděli do dějin českého fotbalu jednou provždy.

Ne snad, že by vítězství Letenských 3:0 bylo natolik impozantní, aby se na ně ještě po letech vzpomínalo. Poprvé v historii ale zasáhl do hry videorozhodčí.

A to hned ve 12. minutě, když si brankář Boleslavi Martin Jedlička srazil do branky centr Eldara Čiviče, který se nečekaně proměnil za letu ve střelu a odrazil se od tyče.

Celé utkání si můžete pustit v O2 TV:

[blog_program_info id=“19113819″]

„Nečekal jsem, že nějaká situace, která bude vyžadovat přezkoumání, nastane tak rychle,“ připustil po zápase v rozhovoru pro O2 TV Sport asistent u videa Roman Hrubeš.

Ten pak také nechal nahlédnout do tajů nové rozhodcovské disciplíny a například vysvětlil, jak probíhalo uznání branky Sparty či které další momenty ještě kontroloval.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/12/hrubeš-roman-rozhodčí-768×422.jpg“][/blog_embed_video]

„Z hlavní kamery to nebylo jasné. Hlavní rozhodčí Karel Hrubeš ale udělal rozhodnutí, což bylo správně. Pak si ale vyžádal kontrolu a konzultaci se mnou. Na základě jednoho záběru jsme se shodli, že gól byl regulérní,“ řekl Roman Hrubeš.

„Další komunikace ze hřiště směrem ke mně nebyla, ale kontrolovali jsme situace při gólech. Zda tam nepředcházelo nějaké porušení pravidel. Kontroloval jsem chování hráčů v pokutovém území při náběhu, jestli tam nedošlo k přestupku. To je ale takzvaný „silent check“ (tichá kontrola), který se k rozhodčímu nemusí dostat, pokud všechno probíhá standardně,“ uvedl Hrubeš, jenž pak první zápas s online videorozhodčím v historii české ligy označil za úspěšný.

Přečtěte si také:

Fanoušci Sparty protestovali! Proč roztrhali letenku pro Stramaccioniho?

Fanoušci Sparty na tréninku: Dárek pro Stramaccioniho a hádka s Rosickým!

„Doufám, že nepřijedu domů a někdo přijde s nějakým záběrem, že jsme něco neviděli, že tam bylo udeření a někdo měl být vyloučený. To bych si opravdu nepřál,“ podotkl s úsměvěm.

„Jinak jsem ale rád, že jsme to dotáhli až do stádia, kdy nám bylo možno uskutečnit to utkání live. Nejen od FIFY, ale i díky vám a dalším partnerům včetně Datartu. Tímto to nekončí, máme ještě před sebou spoustu dalšího testování. Musíme se stále zlepšovat a zdokonalovat,“ dodal na závěr.

Sestřih utkání:

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/12/spamlb-768×462.jpg“][/blog_embed_video]

Nenechte si ujít zábavnou talkshow O2 TV Sport TIKI-TAKA:

[blog_program_info id=“19156883″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: reprovideo (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru