Guardiolovi ruply nervy! Proč vybuchl na Redmonda ze Southamptonu?

Pep Guardiola je známý perfekcionista, takže by nepřekvapilo, kdyby zlostně vyjel na někoho ze svých svěřenců i po vyhraném zápase. Zvítězit se Manchesteru City v zápase 14. kola skutečně povedlo a Guardiola skutečně soptil – ne však na své svěřence, nýbrž na Nathana Redmonda ze Southamptonu!

Celý incident se odehrál přímo na hrací ploše těsně po skončení zápasu, který Citizens brankou Raheema Sterlinga z 96. minuty vyhráli 2:1. Redmond poklidně odcházel do šatny, když k němu trenér domácích přistoupil a zprvu to vypadalo na přátelskou gratulaci k Redmondovu dobrému výkonu.

Po krátkém objetí se ale vzápětí situace zvrtla a zuřivost z Guardioly přímo čišela. Redmond dostal vynadáno pěkně od plic, navíc schytal od španělského kouče i šťouchanec. Není jisté, co přesně kouče tak vyprovokovalo, jelikož k němu Redmond několikrát promlouval s rukou zakrývající ústa.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=AmtlsO9CZLs&feature=youtu.be[/fve]

Guardiola byl zjevně pořádně rozčilený a pouštěl síru na všechny strany, Redmond překvapivě zůstal klidný a bez náznaku emocí pokračoval v chůzi. Situaci příliš neosvětlil ani pozápasový rozhovor pro BBC, v němž Guardiola anglického záložníka pochválil, ale důvod bizarní hádky vůbec nezmínil.

„Říkal jsem mu na konci, jak dobře hrál. Southampton má několik velmi talentovaných hráčů a Redmond je velmi silný jeden na jednoho. Avšak oni nechtěli hrát, zdržovali už od deváté minuty. Chtěl jsem jen, aby hráli fotbal.“

Citizens se dostali do vedení těsně po poločase, když centr Kevina De Bruyna proletěl až do branky. Patnáct minut před koncem však vyrovnal Oriol Romeu a zápas dospěl do dramatického závěru. Rozhodnutí přišlo, zrovna když vypršela poslední nastavená minuta, kdy Raheem Sterling nádherně vymetl šibenici.

I díky tomuto gól Manchester City nadále kraluje Premier League s osmibodovým náskokem před městským rivalem Manchesterem United.

Sestřih celého zápasu můžete zhlédnout zde:

O2 TV Fotbal nabízí ve čtvrtek odpoledne a večer dva přímé přenosy z italského poháru.

[blog_program_info id=“19085777″]

[blog_program_info id=“19085779″]

Foto: gettyimages.com (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru