Češky slaví „dodatečný“ bronz z olympiády v Soči! Co mrzí Koukalovou?

Ruské závodnice Yana Romanova a Olga Vilukhina se provinily proti antidopingovým pravidlům a kompletní ruská štafeta tak byla diskvalifikována! České kvarteto Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková, které původně skončilo čtvrté, tak může slavit – i když s několikaletým zpožděním.

„Jsem hrozně překvapená. Člověka to trochu potěší, protože bylo spravedlnosti učiněno zadost a ne vždy se tohle stává,“ vyjádřila se pro iSport.cz Gabriela Koukalová. Ta si díky „novému“ bronzu rozšíří sbírku medailí ze Soči na tři cenné kovy.

V Rusku tehdy získala dvě stříbra – ze smíšené štafety (s Vítkovou, Moravcem a Soukupem) a ze závodu s hromadným startem.

Puskarčíková s Landovou nezažily ceremoniál

Koukalovou mrzí, že zbylé dvě členky ženské štafety Puskarčíková a Landová si nemohly v Soči vychutnat slavnostní ceremoniál s předáváním medailí.

„Je drsné, že si to nezažily,“ okomentovala Koukalová.

„Tahle medaile mohla změnit jejich osud, protože elán do sportu je pak jiný,“ narážela hlavně na Landovou, která letos definitivně ukončila v 26 letech kariéru a momentálně učí tělocvik na základní škole v Jablonci nad Nisou.

„Lepší by bylo sdílet radost na místě než formou esemesky,“ přiznala Landová. „Nic nám nenahradí pocity, které jsme mohly mít tenkrát tam,“ dodala Eva Puskarčíková.

Kdy mohou české biatlonistky medaile očekávat?

„Musíme počkat nejprve na oficiální dopis od Mezinárodního olympijského výboru a potom samozřejmě na medaile, neboť je musejí vrátit Norky a ty to určitě neudělají, dokud nebudou mít ty stříbrné od Rusek. Takže to potrvá,“ uvedl sportovní ředitel Českého olympijského výboru (ČOV) Martin Doktor v tiskové zprávě.

Šéftrenér Ondřej Rybář předpokládá, že medaile Rusky nevrátí. „Asi budou muset vyrobit další nové medaile a poslat je sem závodníkům,“ řekl Rybář v rozhovoru pro Radiožurnál.

[blog_program_info id=“19044683″]

Foto: gettyimages.com  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru