Fanoušek pomohl brankáři k čistému kontu, pak dostal skvělou odměnu

Tomu se říká spontánní reakce – nikoho jiného než bystrého fanouška Leedsu asi nenapadlo, proč Felix Wiedwald, německý brankář ve službách jeho oblíbeného Leedsu United, tak mžourá do slunce a zakrývá si oči rukama.

Bylo to kvůli slunečním paprskům, proti kterým se německý brankář, jenž v létě přepustil místo mezi třemi tyčemi Werderu Brémy českému reprezentantovi Jiřímu Pavlenkovi, nedokázal v první půli účinně bránit.

Co tedy udělal oddaný fanoušek pro gólmana Whites (hrajících v sobotu výjimečně v černých dresech)?

Fanda, jenž se na Twitteru identifikuje jako TJ Higgins, přispěchal z hostujícího sektoru v prvním poločase yorkshirského derby mezi Barnsley a Leedsem a zachoval se jako pravý gentleman – velmi duchapřítomně seběhl ke kraji hřiště a podal svou kšiltovku Wiedwaldovi. Není divu, že se z něj stal okamžitě hrdina a vysloužil si aplaus publika v Barnsley i na Twitteru.

Po zápase se gólman za svým zachráncem a za půjčení kšiltovky (která byla deníkem The Sun identifikována jako kšiltovka značky Stone Island, jejíž běžná cena se pohybuje okolo 75 liber – v přepočtu přes 2200 Kč) obdaroval Higginse svým dresem:

[fve]https://youtu.be/BmGF6qbi-N8[/fve]

Přečtěte si taky: Vydra je nejúspěšnějším střelcem Championship! Hattrick pečetil kuriózním gólem

Byla to totiž rovněž jeho zásluha, že Leeds nakonec přivezl domů z nedalekého Barnsley tři body a především čisté konto, které Wiedwald vychytal.

Výhru 2:0 hostujícímu týmu vystřelili shodně levačkou i ke shodné tyči Samuel Saiz a Ezgjan Alioski ještě v prvním poločase.

Fanoušci si museli výjezd náležitě užít, což potvrdil i Higgins sám na Twitteru.

„Konečně zpátky doma z Barnsley. To byl víkend! A ani trochu se netěším do práce…“

https://twitter.com/TheTjHiggins/status/934882708056133632

Náladu ze začínajícího pracovního týdne ale Higginsovi rozhodně musí zpříjemňovat jedinečná vzpomínka, jelikož i on se v sobotu zapsal do historie utkání. Taková výpomoc gólmanovi nezůstane zapomenuta.

A nezapomenutelný byl tento víkend i pro 27letého Wiedwalda – nejenže vychytal výhru a čisté konto s půjčené kšiltovce, ale rovněž se mu týž den narodila dcera Liv-Lotta.

https://twitter.com/LUFCDATA/status/934922845548896256

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru