Lafata není věčný! Stramaccioni prozradil, kolem koho chce vybudovat novou Spartu!

Sparta se v zápase proti Jihlavě na výhru hodně nadřela, nakonec ale díky gólu novopečeného kapitána Václava Kadlece přece jen zvítězila 1:0.

Celé utkání si můžete znovu přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“18853132″]

Po závěrečném hvizdu se přesto z tribun ozýval nespokojený pískot. Letenští znovu herně nenadchli a v posledních minutách nastavení rozčílili řadu svých příznivců taktickou zdržovačkou u rohového praporku.

Když se emoce přece jen trochu zklidnily a příznivci rudých mohli s povzdechem kvitovat aspoň zisk tří bodů, objevila se v mediálním prostoru pozápasová vyjádření kouče Andrey Stramaccioniho.

Andrea Stramaccioni

A ta tepovou frekvenci řady sparťanů zase pořádně zvedla. Italský stratég, který se na Letné netěší nijak výrazné oblibě, tentokrát pouštěl do světa hotové šrapnely.

Ten zřejmě nejostřejší se týkal ikonického kanonýra Davida Lafaty. Donedávna nepostradatelná persona zůstala znovu jen na lavičce a na trávník se dostala až v závěru utkání poté, co Lafatovo jméno fanoušci několik minut vytrvale skandovali.

Stramaccioni vyvrátil, že by zkušeného útočníka poslal do hry právě kvůli přání tribun. „Můžete se zeptat Davida, že rozhodnutí nasadit jej do zápasu přišlo dříve, než ho začali lidé vyvolávat,“ citoval Stramaccioniho web Sparty.

David Lafata. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Hned vzápětí dal kouč vcelku jasně najevo, že konec šestinásobného nejlepšího střelce ligy na Spartě se nezadržitelně blíží.

[fve]https://youtu.be/oZXfKDXWjyU[/fve]

„Měli jsme schůzku s vedením klubu po zápase s Plzní, na které bylo odsouhlaseno, že musíme zapracovávat mladší hráče. Všichni Davida milují, ale není věčný a on ví, že v tuhle chvíli preferujeme Josefa Šurala. David mi řekl, že je to pravděpodobně jeho poslední rok ve Spartě a on ví, že ho budeme využívat, kdy ho budeme potřebovat. O všem ale komunikujeme,“ uvedl Stramaccioni.

[blog_poll_start][poll id=“786″][blog_poll_end]

A zároveň dodal, kam by se Sparta měla ubírat v následujících měsících. Například potvrdil, že v zimě se dá očekávat další řez kádrem a jeho výrazné zeštíhlení.

„Řekl jsem hráčům, že jedinou cestou, jak vybudovat něco pozitivního směrem do budoucna, je vyhrávat zápasy. V tuhle chvíli pracujeme na tom, jak se zlepšovat. Jedním směrem je i to, že během zimní přestávky musím zredukovat kádr a budeme budovat nové jádro kolem hráčů, jako jsou Šural, Václav Kadlec či Dúbravka. Budeme o tom diskutovat dál,“ řekl Stramaccioni.

[blog_poll_start][poll id=“789″][blog_poll_end]

K zápasu s Jihlavou poznamenal kouč Sparty jen to, co už mnohokrát prohlásil po předchozích duelech, ve kterých Letenští až do konce hájili hubený náskok.

„Měli jsme velmi dobrý start do zápasu, ale měli jsme vstřelit druhý gól, protože pak by se nám hrálo mnohem lépe. To, že jsme nerozhodli zápas druhým nebo třetím gólem, bylo naší největší chybou. Už na konci prvního poločasu jsem byl naštvaný. Mrzí nás spálené možnosti, protože pak mohlo dojít k něčemu podobnému jako ve Zlíně, kde jsme přišli o body v závěru,“ řekl Stramaccioni.

Na Twitteru se za tato slova dočkal příkrého hodnocení.

V příštím kole na Spartu čeká duel v Olomouci (uvidíte živě na O2 TV Sport). „Hraje velmi dobrý fotbal, a navíc je před námi, takže nás čeká příští týden velmi důležitý zápas,“ prohlásil trenér Letenských.

Nenechte si ujít sobotní šlágr české HET ligy Slavia – Dukla Praha na O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“18880350″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Drž hubu! Alžírský kouč po výhře BRUTÁLNĚ seřval novináře a baví internet!

Sparta vydřela výhru nad Jihlavou. Rozhodl nový kapitán Kadlec. Kolikátým v sezóně už je?

ZLATAN je zpátky! Mourinho prozradil tajemství, fanoušci United jsou nadšení

 

Foto: Facebook, reprovideo O2 TV Sport, gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru