Skončí Lafata ve Spartě? Legenda prozradila, kde by hrála dál

Šestatřicetiletý útočník Sparty David Lafata nedostává v posledních utkáních letenského celku příležitosti a nyní to vypadá, že se jeho situace k lepšímu už asi nezmění. Klub vedený italským koučem Andreou Stramaccionim totiž plánuje v zimní přestávce zeštíhlit kádr a jedním z „odpadlíků“ by mohl být i právě Lafata.

„Po utkání s Plzní jsem měl schůzku s generálním ředitelem klubu Adamem Kotalíkem. Vysvětloval mi, že vzhledem k průběhu sezony chce majitel Daniel Křetínský zeštíhlit kádr a s přihlédnutím k mému věku dávat šanci perspektivnějším hráčům. Takže jen trénuju a čekám,“ řekl o své momentální situaci Lafata v rozhovoru pro sport.cz a deník Právo.

Ostatní kluby odmítá

Spekuluje se, že Lafatův „pád“ započal po vystoupení v pořadu Karla Šípa Všechnopárty, kde střelec 203 ligových branek s mírným nadhledem zkritizoval situaci ve Spartě a naplno například řekl, že se v kabině „málo mluví“ nebo že „změn v létě bylo příliš“.

„Nevím, jestli právě tohle odstartovalo moji stávající situaci. Pan Kotalík si mě zavolal a řekl mi, že bych si měl dávat pozor, co říkám. Vzal jsem to na vědomí a považoval záležitost za vyřízenou. Neřekl jsem tam nic špatného, za tím si stojím,“ uvedl Lafata.

Lafata má ve Spartě smlouvu do léta příštího roku, jeho současnou situaci ale sondují i jiné kluby. „Teď si něco takového jako odchod jinam představit nedokážu, už se několik klubů ozvalo, ale já je odmítám,“ prozradil Lafata.

Pokud dostane padáka, půjde hrát přebor

Pokud by se zimní řez sparťanského kádru dotkl i jeho, nejspíš by bývalý forvard Jablonce či Českých Budějovic pověsil „profi“ kopačky na hřebík.

„Jestliže by mi řekli nebo napsali, že končím, nejspíš s vrcholovým fotbalem úplně skončím a půjdu hrát za Olešník krajský přebor,“ zmínil nejúspěšnější střelec samostatné české ligy možnost návratu do své rodné vesnice.

[blog_poll_start][poll id=“786″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Kritika pomalého Lafaty? Za sparťana se nečekaně postavili hráči Slavie!

[blog_program_info id=“18853132″]

V sobotu můžete na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal sledovat malé pražské derby Slavia vs. Dukla:

[blog_program_info id=“18880350″]

Foto: gettyimages.com   (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru