Švédsko je lepší bez Zlatana! Potvrdí se proti Italům slova švédské legendy?

Zlatan Ibrahimovič je širokou veřejností považován za nejlepšího švédského fotbalistu 21. století. I přesto se však najdou tací, kteří se jej nebojí kritizovat.

Někdejší reprezentant a elitní útočník AC Milán či Fiorentiny Kurt Hamrin, historicky sedmý nejlepší střelec Serie A a držitel stříbrné medaile z mistrovství světa 1958, jej dokonce v reprezentaci považoval za přítěž.

Je vůbec možné, aby byl Zlatan, autor 62 branek ve 116 zápasech za Švédsko, považován za trest na hřišti? Přesně to si totiž myslí Hamrin, který útočníka zkritizoval minulý týden pro italské noviny Il Mattino.

„Myslím si, že je téměř lepší, že hraje Švédsko bez Ibrahimoviče, protože na trávníku byl trestem,“ uvedl Hamrin.

Celý tým pracoval na tom, aby ho dostal do pozice, ze které by něco vytvořil. A on to ne vždy zvládl. Samozřejmě, když byl ve stoprocentní kondici, vyplatilo se to a bylo to dobré, ale když měl zdravotní problémy, byl v týmu téměř vždy břemenem.

Kurt Hamrin o Zlatanu Ibrahimovičovi

Hamrin vyzdvihl, že po konci „Ibrovy“ reprezentační kariéry hraje Švédsko úplně jiný fotbal.

Už nemůžou počítat s jeho zázračným momentem, ale je tam jedenáct hráčů, kteří tvrdě bojují. Za posledních 20 let je nejlepším hráčem Švédska, ale fakt, že tu teď není, umožňuje všem hráčům se vyvíjet a přebírat více zodpovědnosti. Bez Ibrahimoviče už nemůžete hrát špatně a přesto vyhrát.

Kurt Hamrin

Zlatan Ibrahimovič. Foto: GETTY IMAGES

Na jeho slovech je možná něco pravdy, což potvrdil barážový výsledek z minulého týdne – Švédsko těsně porazilo favorizovanou Itálii 1:0. Jedinou brankou byla tečovaná střela Jakoba Jakobssona.

Podle dvaaosmdesátiletého Hamrina je švédská reprezentace nyní ještě nebezpečnější, jelikož se naučila hrát kompaktně jako jeden celek. V kvalifikaci se jim podařilo porazit Francii a dokonce znemožnit postup Holanďanům, kteří skončili až na třetí příčce.

Přečtěte si taky: Svět se směje trenérovi Holanďanů! Tahle věštba ho pořádně vytrestala

Přesto Ibrahimovič nadále zůstává švédským talismanem – minulý týden byl na tribuně u překvapivé výhry a Seveřané budou ve zopakování podobných výkonů doufat i v pondělí večer, kdy sehrají odvetu v Itálii.

Squadra Azzura už dobře ví, že Švédsko ani bez Zlatana nemůže podceňovat a musí předvést to nejlepší, aby odvrátila blamáž v podobě neúčasti na MS.

Odvetný zápas evropské baráže Itálie vs. Švédsko můžete sledovat v pondělí večer prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“18756606″]

Foto: gettyimages.com  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru