Přepískl to Schick? Za otevřený rozhovor mu hrozí pokuta! Jak to žehlil na síti?

Obsáhlý rozhovor Patrika Schicka pro magazín Reportér vyvolal na začátku října ve fotbalových kruzích pozdvižení.

Talentovaný reprezentant a od léta druhý nejdražší český fotbalista po Pavlu Nedvědovi, v něm třeba prozradil, jaký „kartáč“ dostával ve Spartě od Martina Haška a Jaroslava Hřebíka.

Se starším dorostem Sparty jsme hráli zápas v Jablonci, výsledek tři nula, já dal dva góly, jeden krásně do šibenice, takže spokojenost a všichni vysmátí. Za dvě hodiny jsme přijeli do našeho centra na Strahově a tam si mě do kanceláře zavolali sportovní ředitel Jaroslav Hřebík a trenér Martin Hašek….

…Měli už připravené video z Jablonce a sestříhané moje akce. Začali s tím, že nebojuju, nevracím se do obrany, nepracuju pro tým. Že prý mám pověsit kopačky na hřebík, protože moje kariéra nesměřuje k profíkům, ale do kytek, a že vlastně vůbec nechápou, proč ve mně lidi vidí takovej talent…

z rozhovoru pro magazín Reportér

Schick mimo jiné prozradil i to jak se s letenským klubem při odchodu do Itálie nerozešel zrovna v nejlepším. Po návratu z Bohemky mu totiž měli na Letné nabídnout při jednání o nové smlouvě jen plat 60 tisíc korun.

Patrik Schick (AS Řím). Foto: Getty Images

Otázka zněla, jestli se mám za šedesát tisíc měsíčně prát o místo na hřišti s Davidem Lafatou, který bude dávat góly do pětačtyřiceti, nebo se prát za milion v Itálii, kde mám zhruba stejnou šanci. Mně nejde primárně o peníze, jen jsem v duchu porovnával dvě možnosti a bylo mi až úzko z toho, co Sparta nabízí. Říkal jsem si, že to od ní je buď nepochopení situace, nebo pokus o urážku; byl jsem naštvanej. A mrzí mě to vlastně pořád.

Římský klub ale naštval až samotný závěr článku, kde Schick opět promluvil o penězích, které si vydělá. „Beru je jako motivaci a doufám, že se za pár let posunu někam ještě výš, kde budu logicky ještě líp placený – mně tyhle motivace vždycky hodně pomáhaly k výkonu.“

Následně ještě dodal, že už není moc možností, jak se posunovat výš a zmínil tři kluby Barcelonu, Real Madrid a Manchester United.

Právě náznak, že Řím nepatří tak docela do společnosti těchto gigantů, udělal Schickovi zle u klubových šéfů. Pohovor už s ním měl sportovní ředitel Monchi a český útočník nejspíš půjde na kobereček i k trenérovi Eusebiu Di Francescovi.

Schick už se dal na žehlení a na sociální síť umístil příspěvek, kde všechno uvádí na pravou míru.

„Jsem hrdý a šťastný za to že tu můžu být. Nikdy jsem na odchod nepomyslel. Momentálně dělám všechno pro návrat na hřiště a v hlavě mám jedinou věc: To nejlepší pro Řím. Forza Roma!“

https://www.instagram.com/p/BbNM5b6Dhic/?taken-by=p_schicky

Schick zatím od svého letního přestupu ze Sampdorie Janov za 40 milionů eur stihl za Římany odehrát jen 16 minut v zápase s Hellasem Verona. Nyní je znovu na marodce kvůli svalovému zranění a reálný je jeho návrat na konci listopadu.

Přečtěte si také:

Který klub má nejdražší kádr na světě? Ani Barca, ani Real, ani PSG! Vítěz vás překvapí

Sebevědomí, nebo arogance? Jakou šílenou sázku uzavřel Ronaldo se spoluhráči?

Akrobat z Maďarska! Podívejte se na nejoriginálnější nástup na hřiště všech dob!

Foto: gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru