Který klub má nejdražší kádr na světě? Ani Barca, ani Real, ani PSG! Vítěz vás překvapí

Web CIES Football Observatory zaměřující se na všemožné statistiky z fotbalového světa se tentokrát ponořil do aktuální hodnoty hráčů klubů elitních lig. A výsledky jsou poměrně překvapivé – hned 4 místa z prvních 5 v žebříčku nejcennějších fotbalových kádrů patří celkům z Premier League!

Na vrcholu je s hodnotou 1,196 miliardy eur Manchester City se svým nejdražším hráčem Kevinem de Bruynem (145 milionu eur), vedoucí celek Anglie má v kádru hned další tři „stomilionové borce“ – Saného, Sterlinga a Gabriela Jesuse.

Na druhé příčce je Tottenham (1,173 miliardy eur) s vůbec druhým nejdražším hráčem světa Harrym Kanem. Tím vůbec nejdražším hráčem pak je 218milionový (eur) Neymar (jeho PSG patří osmé místo).

Žebříček nejdražších hráčských kádrů podle CIES. Foto: goal.com

 

Až třetí je Barcelona, u které velmi nečekaně není nejhodnotnějším členem kádru Lionel Messi, nýbrž Luis Suárez). Velký konkurent Katalánců Real Madrid je podle výzkumu až na šesté příčce.

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Foto: Getty Images

Překvapí ale i další srovnání – třeba to, že kádr Arsenalu (666 milionu eur) má skoro poloviční hodnotu jako rival Tottenham, či že první německý klub je ve světovým měřítku až 13. (Bayern s hodnotou kádru 624 milionů eur).

První patnáctku uzavírá AS Řím s hodnotou hráčského kádru 595 milionů eur AS Řím, který v létě zaplatil 40 milionů eur za český talent Patrika Schicka.

Odborníci CIES měřili ceny klubů z anglické, španělské, italské, německé a francouzské ligy. Týmem s nejmenší hodnotou kádru se stalo francouzské Amiens s pouhými 20 miliony eur.

V pátek 10. listopadu můžete 18.55 na O2 TV Fotbal sledovat slavnostní zápas mezi Craiovou a Slavií Praha při příležitosti otevření nového stadionu.

Přečtěte si také:

Sebevědomí, nebo arogance? Jakou šílenou sázku uzavřel Ronaldo se spoluhráči?

Stoper na roztrhání Stefan Simič: „Česko bylo pro mě jasná volba číslo jedna!“

Limberský se ostře obul do Hušbauera! Proč ho nařkl ze sabotáže a pak mazal na Instagramu?

Foto: goal.com, gettyimages.com (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru