Zešílel? Útočník z Lyonu provokativně slavil v derby pod kotlem soupeře. Odstartoval nepokoje!

Olympique Lyon pokračuje v sérii úspěšných výsledků a formu potvrdil i na hřišti St. Etienne, kde si po drtivé výhře 5:0 upevnil třetí příčku v Ligue 1 za PSG a Monakem. V derby dvou odvěkých rivalů hosté jasně dominovali a nejvíce byl vidět kapitán Lyonu Nabil Fekir. V zápase vstřelil dvě branky, ale také vyprovokoval invazi fanoušků na trávník a zapříčinil přerušení zápasu!

Fekir snadno proměnil v pátý gól samostatný únik na domácí branku, ale posléze se rozhodl slavit ne zrovna tím nejvhodnějším způsobem – stáhl si dres a demonstrativně jej ukazoval domácím tribunám.

Příznivci domácích Les Verts něco podobného nedokázali tolerovat a v hojném počtu se vydali přímo na trávník.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/11/nabil-fekir-rereprovideo-768×418.jpg“]

[/blog_embed_video]

Za svou oslavu byl Fekir oceněn žlutou kartou a celý tým Lyonu byl preventivně odvolán do útrob stadionu, zatímco fanoušky musel pacifikovat šik policistů a pořadatelů. Zápas byl přerušen na celých 40 minut!

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/11/nepokoje-st-etienne-768×411.jpg“][/blog_embed_video]

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/11/lyon-st-etienne-768×413.jpg“][/blog_embed_video]

Vysmátým hráčům Lyonu však přerušení zápasu v 86. minutě vůbec nevadilo a mohli se již předem radovat z jasné výhry. Útočník-provokatér Fekir však již byl raději na poslední minuty vystřídán, aby dál nedráždil již tak napružené domácí fanoušky. Těch nakonec na Stade Geoffroy-Guichard příliš nezůstalo, většina odešla domů ještě před odehráním poslední pětiminutovky.

Sudí Clement Turpin se ve rhônském derby vůbec nenudil – ještě v prvním poločase muselo být utkání krátce přerušeno kvůli pyrotechnice z domácího sektoru, která znesnadnila viditelnost na hřišti.

Přečtěte si také:

Blázen Balotelli úřadoval! Vítězný gól, červená karta a ještě neuvěřitelně vyděsil funkcionáře!

REPREvýsměch! Jarolím dodatečně povolal i sparťana Frýdka! Fanoušci nechápou!

Je konec, na titul vůbec nemůžeme myslet, ví slávista Hušbauer. Jednoduché to mít nebudeme, věští Vrba

Provokatér činu nelituje, má podporu trenéra

Po zápase se Fekir podle televize Canal+ nechal slyšet, že své provokativní oslavy vůbec nelituje. „Nelituji toho. Uznávám, asi je to gesto, které se jim nelíbilo, ale bylo to 5:0, je to fotbal a já tak jen chtěl oslavit gól. A taky to trochu okořenit,“ okomentoval bezelstně svou oslavu francouzský útočník.

Disciplinární komise ve čtvrtek rozhodne, zda incidenty z nedělního zápasu potrestá. Kouč Lyonu Bruno Genesio však trest pro svého svěřence a francouzského reprezentanta podle serveru espnfc.com neočekává.

„Možná to bylo trochu mimo, ale znám ho dobře a je to velmi uctivý člověk. Kontext zápasu jej motivoval k takové oslavě, ale všichni mají právo oslavovat góly. Kdyby za každou oslavu gólu vtrhli fanoušky na hřiště, museli bychom přestat hrát fotbal.“

Utkání bylo podstatně ovlivněno brzkým vyloučením, švýcarský obránce St. Etienne Leo Lacroix byl vyloučen již ve 47. minutě a hrubým faulem na Fekira zapříčinil za stavu 2:0 pořádnou rozmíšku mezi oběma týmy. Početní výhoda převahu hostů následně ještě zvýraznila. Sestřih celého zápasu můžete zhlédnout zde:

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/11/lyon-st-etienne-2-768×432.jpg“]

[/blog_embed_video]

Francouzskou ligu můžete v O2 TV pravidelně sledovat na stanici Sport 1 a Sport 2!

Nejskvělejší okamžiky Ligue 1

[blog_program_info id=“18596850″]

Nenechte si ujít v pondělí večer zábavnou fotbalovou talkshow TIKI-TAKA na O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“18643677″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Šuralova paráda z trestňáku! Jak krásně Sparta vyrovnala ve Zlíně?

Tvrdík už gratuloval Plzni k titulu, bude Slavia řešit Šilhavého? A jak si postěžoval Danny?

Plzeňští fans se blýskli choreem, jenže málem zrušili zápas. Jak je usadil boss Šádek?

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru