Legendární Dino Koller v TIKI-TAKA: Za Spartu jsem hrával ještě v gumotextilkách

Historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller zavítal do zábavné talk show Petra Svěceného TIKI-TAKA. Co na sebe prozradil?

[blog_program_info id=“18419392″]

Nemohla samozřejmě chybět vzpomínka na bizarní moment z angažmá v Borussii Dortmund, kdy musel český dlouhán po vyloučení Jense Lehmanna dochytat vypjatý duel proti Bayernu Mnichov.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/10/tik-768×398.jpg“][/blog_embed_video]

„V dorostu jsem chytal, ve vedlejší vesnici nebyl brankář, já byl nejvyšší, tak jsem šel do brány. Máme to ale v rodině, táta chytal, brácha chytal. I v Dortmundu jsem po tréninku chodil do brány a spoluhráči na mě kopali, takže věděli, že s tím mám zkušenosti,“ objasnil situaci Dino.

Kollerova epizodka mezi třemi tyčemi byla úspěšná, Dortmund sice utkání prohrál, český forvard se ale blýskl několika skvělými zákroky a dotáhl to tehdy jako brankář až do sestavy kola magazínu Kicker! „Kahn mi gratuloval, že to bylo dobrý, Lehmann byl naštvanej, jak byl vyloučenej,“ smál se bývalý český reprezentant.

Tématem byla také výška hráčů ve fotbale a s ní spojené výhody či nevýhody. Jedním z problémů bylo například spaní… „Míval jsem pro sebe dvojpostel. Samozřejmě někde to byl problém, třeba v Bělorusku Tak jsem si tam vzal prostě matraci, dal jsem si ji na zem nebo jsem spal přímo na zemi.“

Ideální to pak nebylo ani s hledáním správných kopaček, Koller totiž nosil „padesátky“. „V těch začátcích to bylo hodně složitý, nebyly takový možnosti. Ještě za Spartu jsem hrál v gumotextilkách,“ přiznal autor 180 ligových gólů.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/10/koll-768×400.jpg“][/blog_embed_video]

Premiéru nového dílu TIKI-TAKA si můžete přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“18419392″]

Přečtěte si taky: Sparťan Novotný popichoval v TIKI-TAKA Baroše: Podprůměrná etuda a retardace!

V úterý a ve středu můžete na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal sledovat přenosy z Ligy mistrů

[blog_program_info id=“18419355″]

Foto: reprovideo  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru