Martině Hingis se pomstila za Rio, teď cílí na titul! Triumfuje Andrea Hlaváčková na Turnaji mistryň?

Česko-maďarský pár čekala v semifinále ta nejtěžší překážka – světové jedničky Martina Hingis a Chan Yung-jan. Jenže Andrea Hlaváčková s Timeou Babos navzdory zranění druhé jmenované dokázaly dotáhnout utkání do vítězného konce a zároveň tak legendární Švýcarce ukončily kariéru.

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/10/GettyImages-867299374-768×498.jpg“]

[/blog_embed_video]

„Na začátku mi došlo, že Martina hraje možná naposled. Ale pak už jsem na to nepomyslela. Až když jsme se potkaly u sítě a podávala jsem jí ruku, tak jsem říkala: ‚Ježišmarjá, promiň. On je to tvůj poslední zápas.‘ Nemám z toho hezký pocit. Přála bych jí skončit vítězstvím. Ale pro ni to není tragédie, vyhrála snad úplně všechno,“ prohlásila Hlaváčková v rozhovoru s novináři.

Pro Hlaváčkovou to byla i odveta za olympiádu v Riu, kdy ji společně s Lucií Hradeckou právě proti Hingis dvakrát dělil jediný míček od postupu do finále. Jenže pak ji při jednom z mečbolů Švýcarka u sítě zasáhla tvrdým volejem do oka, mečbol odvrátila a nastartovala k obratu…

Hlaváčková byla tehdy naštvaná, vše si ale mezitím vyříkaly.

„Potkaly jsme se na turnaji a promluvily si jako chlapi. Ona mi řekla svůj názor, já jí řekla ten svůj. Asi dva měsíce jsme si chladně vyměňovaly ‚Ahoj!‘ a ‚Jak je?‘. Ale pak jsme zase začaly vycházet nadprůměrně. Teď máme velmi dobré vztahy,“ přiznala.

Nad finále proti nizozemsko-švédské dvojici visí „strašák“ v podobě kotníku Timey Babos, který si Maďarka zvrtla právě v semifinále. „Snad bude fit, fyzioterapeuti se na ni mrknou,“ komentovala Hlaváčková.

Po dvou grandslamech a stříbru z olympiády by se mohlo jednat o další velký úspěch plzeňské rodačky. Před pěti lety v Istanbulu to ve finále nevyšlo, dopadne to nyní v Singapuru?

Finále čtyřhry můžete sledovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis v neděli od 9:00:

[blog_program_info id=“18368548″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si taky: Hlaváčková je ve finále Turnaje mistryň! Dvojici nezabrzdilo ani zranění Babos

Venus proti Caroline

Ve finále dvouhry proti sobě od 12:30 nastoupí dvě ikony světa ženského tenisu. Populární Dánka Caroline Wozniacki a legendární Američanka Venus Williams.

Vzájemná bilance jasně hovoří pro americkou tenistku, která vyhrála všech 7 soubojů, aktuální forma ale lehce favorizuje semifinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové.

Finále dvouhry můžete sledovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis v neděli od 12:30:

[blog_program_info id=“18368551″]

Přečtěte si taky: Sen Plíškové o titulu z Turnaje mistryň překazila Wozniacki. Rozhodla bláznivá první sada

Foto: gettyimages.com  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru