To je borec! Před 10 lety přišel o ruku, teď si poprvé zahrál mezi profíky

Jmenuje se Cosmin Lambru a je mu osmnáct let. Jeho poznávacím znamením je protéza ruky, jelikož o horní končetinu jako dítě přišel. Přesto to dotáhl do profesionálního fotbalového týmu!

V osmi letech šel Cosmin po ulici s jeho kamarády, když se před ním zjevilo nákladní auto. Po těžké srážce přišel o značnou část levé ruky a musel se naučit žít s umělou náhradou. A s ní také dokázal hrát fotbal na té nejvyšší úrovni.

„Cítil jsem hroznou bolest a byl jsem si vědom, že mě převezli do nemocnice. Když jsem se pak vrátil k fotbalu, musel jsem se učit hodně nových věcí – zvlášť jak mám padat jen s jednou rukou. Nebylo to vůbec jednoduché,” citoval Cosmina Lambru Daily Sport.

Těžká dřina ale přinesla ovoce a po 10 letech od tragické nehody nastoupil ke svému prvnímu zápasu v dresu Petrolulu Ploješť v Rumunském poháru proti Mioveni. Nic není nemožné!

„Úžasné: Osmnáctiletý Cosmin Lambru debutoval za Petrolul deset let od nehody s náklaďákem, během které přišel o ruku.“

https://twitter.com/Sporf/status/923610870223134721

„Necítím žádný strach při tvrdých soubojích, když jsem u míče. To je prostě fotbal, je to jenom pro silné jedince. Život je plný překážek, které nikdy nekončí,” dodal rumunský fotbalista po svém profesionálním debutu.

Za soupeře Plzně skóroval 14letý kluk

Další zajímavost z Rumunska se týká FCSB, soupeře Viktorie Plzeň ve skupině Evropské ligy. Za bukurešťský celek totiž při svém debutu skóroval Ianis Stoica, kterému teprve táhne na 15 let a překonal tak klubový rekord:

[blog_embed_video type=“code“ poster=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/10/sto-768×410.jpg“][/blog_embed_video]

Přečtěte si taky:

Čtyřicet tři přihrávek v řadě a gól! TAHLE akce AC Milán nadchla fanoušky

Čaroděj z Brazílie! Brankář Gremia vytáhl NEJzázračnější zákrok roku

Frajer De Bruyne! Jak po zápase zaskočil vyjukaného mladíka z druhé ligy?

Foto: Twitter  (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru