Blamáž Sparty! S Baníkem v poháru vypadla na penalty! Co prohlásil naštvaný Stramaccioni?

Sparta prožívá opravdu mizernou sezonu! Z evropských pohárů vypadla hned na jejím startu, a nyní je venku také z MOL Cupu! Široký kádr vedený koučem Andreou Strammacionim tak bude bojovat pouze o ligový titul – ten je však při ztrátě 15 bodů na vedoucí Plzeň v nedohlednu.

V MOL Cupu narazila Sparta na potenciálně snadného soupeře, Baník Ostrava je v lize těsně nad hranicí sestupu a v lize nezvítězil už 10 kol! Letenští navíc nováčka ligy přivítali na domácím hřišti.

Přesto ale utkání hrubě nezvládli!

Celé utkání si můžete pustit v O2 TV:

[blog_program_info id=“18267895″]

Základní hrací doba skončila 1:1. V 37. minutě nejprve hlavičkou z malého vápna skóroval hostující Robert Hrubý, Spartě se ale povedlo necelou čtvrt hodinu před koncem zápasu srovnat. Zatracovaný Rakušan Marc Janko se nejlépe zorientoval v pokutovém území Baníku a přesnou hlavičkou vykřesal naději.

V tu chvíli se zdálo, že herně aktivnější Sparta si pro vítězství přijde alespoň v prodloužení, jenže hned v 93. minutě zmrazil domácí Oleksander Azackij, jenž se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Sparťané se ale nevzdali a ve 107. minutě se úchvatnými nůžkami zaskvěl Josef Šural!

Po prodloužení byl tedy stav 2:2 a následovaly penalty. V těch ale domácí naprosto selhali.

Tal Ben Chaim (Sparta). Foto: reprovideo

Přečtěte si také:

Kritika pomalého Lafaty? Za sparťana se nečekaně postavili hráči Slavie!

Rychlejší než Bolt! Z raketového indonéského fotbalisty nebudete chápat!

Líheň Letná! Sparta je sedmá v Evropě podle počtu odchovanců pro vrcholový fotbal!

Šural s Jankem se sice ještě trefili, NéstorKaravajevem ale překopli vysoko bránu a jelikož všichni Baníkovci proměnili, bylo o postupujícím rozhodnuto.

„Z prvního poločasu jsem byl nešťastný. Už v prvním poločase jsem chtěl střídat. Týmu jako Sparta se tohle nesmí stát. Když jsme ve druhé půli začali hrát, tak už to nebylo jednoduché a nedokázali jsme skóre otočit,“ řekl Stramaccioni v rozhovoru pro Českou televizi.

„Pohárové zápasy jsou ale takové. Hraje se na jeden zápas, nezáleží na pořadí v ligové tabulce, ani na ničem dalším. To jsem také řekl před zápasem hráčům. Přesto jsme první poločas doslova darovali Baníku. Byl to náš nejhorší výkon. Bylo to opravdu špatné, příliš mnoho hráčů zahrálo po svými možnostmi,“ dodal italský kouč, který dostal i otázku, zda už se bojí o své místo.

„Jsem profesionál a vím, že tahle profese je taková. Ale já pracuji pořád na 100% a dávám to nejlepší, co umím, do každého tréninku i zápasu,“ uvedl.

Andrea Stramaccioni

Ostatní favorité ve středu svá pohárová utkání zvládli – Mladá Boleslav zvítězila 4:2 v Domažlicích, Zlín vybojoval po výsledku 1:1 výhru na penalty ve Vlašimi a Slavia otočila duel v Jihlavě na 3:1, přestože o poločase 0:1 prohrávala.

V neděli se Sparta s Baníkem znovu utká v HET lize. Nenechte si souboj dvou rivalů ujít od 17.30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“18368554″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Facebook AC Sparta Praha, reprovideo (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru