Proč se nevyplácí slavit předčasně? Bizarní souboj gólmanů baví svět

Semifinálový duel Thajského fotbalového poháru mezi týmy Bangkok Sports Club a Satri Angthong skončil nerozhodně 2:2 a o postupujícím do finále rozhodla v sobotu odpoledne až penaltová loterie. Běžně se říká, že jsou penalty o štěstí, v Thajsku se toto rčení prokázalo platné dvojnásob. O postupujícím totiž prakticky rozhodla předčasná oslava gólmana týmu Satri.

Předčasné oslavy nejsou ve fotbale nic výjimečného – vidíme je prakticky každý týden, když vzápětí vylétne vzhůru praporek rozhodčího a píská se ofsajd. U pokutových kopů je však situace jiná a brankář byl za svou příliš rychlou oslavu potrestán tím nejkrutějším způsobem:

[blog_embed_video type=“code“ poster=““][/blog_embed_video]

Vše se událo v paradoxním souboji dvou gólmanů – brankář Bangkoku penaltu zahrával, jeho protějšek se mu v tom snažil zabránit. Střelec však úspěšný nebyl, napálil jen břevno a gólman Satri se vydal jásat a oslavovat důležitý krok na cestě do finále. To však neměl dělat.

Zatímco se gólman domníval, že přiblížil svůj celek vítězství a postupu, míč nabral neuvěřitelnou rotaci, ve vzduchu se stočil a po odrazu od země zamířil opět do branky. V netradičně dlouhém rozstřelu (skóre v danou chvíli ukazovalo stav 19:19 na penalty) se štěstěna přiklonila na stranu Bangkoku, gólman Satri, jenž si v agonii uvědomil osudovou chybu, se do prázdné branky již vrátit nestihl a podle očitých svědků neměl daleko k pláči.

Hned v následném pokusu totiž jeho spoluhráč (možná pod vlivem spatřeného zázraku) při penaltě selhal a systém náhlé smrti poslal do listopadového finále tým z hlavního města.

Ponaučení plynoucí z osudové chyby pro nebohého brankáře je jasné. Útěchou mu může být aspoň fakt, že se tento fotbalový moment stal populárním mezi fanoušky na celém světě.

Přečtěte si taky:

Ostuda v Marseille! Neymar potřeboval při rohovém kopu ochranku

Neymar psancem, Cavani hrdinou! Jak brazilská hvězda hloupě oslabila PSG?

Nevídaná šou rozhodčího! Nasimuloval pád a ještě dal hráči žlutou kartu!

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru