Premier League Jiřího HOŠKA: Další trenéři na odstřel. Kdo může Guardiolovi vyfouknout titul?

Lodivod Evertonu Ronald Koeman doplácí na to, že když máte v létě plný „nákupní košík“, nemusí z toho na první pokus vyjít chutný pokrm (v pondělí odpoledne byl vedením klubu skutečně odvolán, pozn. red.).

Ronald Koeman, Everton. Foto: GETTY IMAGES

„Chodící trenérskou mrtvolou“ se zdá být taky Slaven Bilič z West Hamu, protože „Hammers“ taky rozhodně nehrají tak, jak by člověk podle kvalitní soupisky očekával. Jsou sice schopní kohokoli porazit, ale ještě spíš s kýmkoli prohrát. Z poslední domácí porážky 0:3 s Brightonem se fanoušci hned tak nevyspí.

Mimochodem nováčci v Premier League, tzn. kromě Brightonu ještě Newcastle a Huddersfield, nasbírali v úvodu soutěže dohromady už 37 bodů, což se nikomu za poslední dekádu nepovedlo.

Jinak dalšími kouči, nad nimiž se nejspíš vznáší Damoklův meč, jsou Mark Hughes ve Stoke, a částí fotbalové veřejnosti opěvovaný Eddie Howe z Bournemouthu, jehož bossové asi taky nemají trpělivost s neomezenou trvanlivostí…

Eddie Howe. Foto: GETTY IMAGES

Zářící hvězdy z Manchesteru City

Kdyby se teď hlasovalo o nejlepšího hráče probíhajícího ročníku, tak jak jsem „starý Kaneovec“, dal bych svůj hlas asi Kevinu de Bruynemu. Jeho hra je teď prostě virtuozní a počet přihrávek, které jako kdyby naprogramoval ten nejnadupanější počítač světa, utěšeně narůstá. Vůbec to i s přihlédnutím k výkonům a výsledkům v Lize mistrů vypadá, že Pep Guardiola posunul Manchester City oproti rozpačité loňské sezoně na kvalitativně vyšší úroveň. Ne-li dokonce o levely 2.

Manchester City Foto: GETTY IMAGES

Na koho trenér ukáže prstem, odvděčí se mu výtečným výkonem, včetně málem zapomenutého Fabiana Delpha. Citizens zůstali stejně kreativní, ale přidali zabijácký instinkt, kdy „načatého“ soupeře jednoduše vyřídí, než aby se dočkali toho, že dostanou ze standardky v 94. minutě ušmudlaný gól na 1:1.

Nebezpečí z Tottenhamu

Jeden trenér v Premier League si ale myslí, že existuje mužstvo, které může Manchester City dohnat a titul mu vyfouknout. Tím koučem je Mauricio Pochettino a oním týmem pak jeho Tottenham Hotspur.

Měřeno optikou minulého týdne to není konstatování nikterak arogantní s odstřižené od reality. Remíza na Santiagu Bernabeu a demolice Liverpoolu (při poslední ligové bilanci s LFC 0-3-6) dává Argentinci k sebevědomému prohlášení dobrý mandát. Když si člověk uvědomí, jak kompaktní tým dokázal Poch vybudovat, a že přitom Spurs mají třeba právě oproti Liverpoolu poloviční platový rozpočet, tetelí se nejednomu fandovi Tottenhamu srdéčko.

Harry Kane. Foto: Getty Images

Trenérská rozhodnutí argentinského stratéga mají v sobě prvky geniality. Zařazení Llorenteho po bok Harryho Kanea v Madridu vypadalo napřed jako pošetilost, ale málem to Spurs prestižní zápas vyhrálo. Proti krajně nebezpečnému Liverpoolu zase Pochettino nemohl postavit defenzivní pilíře zálohy DembéléhoWanyamou. Nejspíš kvůli jistému rychlostnímu handicapu nechal kouč 80 minut na lavičce i Diera a stejně Spurs zálohu ovládli.

Řada statistik Tottenhamu proti LFC byla impozantní. Snad nejvíc ale smekám před pouhými 2 fauly Spurs za celý zápas.

[blog_program_info id=“18297686″]

P.S. Harryho tentokrát chválit fakt nebudu. Přece všichni vidíme, že je to gigant…

[blog_program_info id=“18272072″]

Přečtěte si taky:

Arsenal rozstřílel Everton! Čech dostal gól od Rooneyho a pak vyrobil tragickou hrubku!

Skvělé gesto hvězd Chelsea! Při obratu s Watfordem hráči slavili gól s pořadatelem!

Neymar psancem, Cavani hrdinou! Jak brazilská hvězda hloupě oslabila PSG?

Foto: gettyimages.com
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru