Memphis Depay řádil. Hattrick pečetil úžasnou penaltou ve stylu Panenky!

Nizozemský forvard Memphis Depay na sebe pořádně upozornil hlavně na MS 2014 v Brazílii. Bývalý forvard PSV Eindhoven tam zazářil jako kometa a vysloužil si o rok později přestup do Manchesteru United, tam se mu však příliš nedařilo a letos v zimě odešel do Lyonu.

A francouzská půda mu zatím svědčí. Během 29 zápasů odehraných od ledna nasbíral 11 asistencí a díky vydařené druhé půli na půdě Troyes také stejný počet branek – poslední tři si připsal právě v nedělním utkání a mohl se tak radovat ze svého prvního hattricku v dresu Olympiku.

Na první pohled drtivá výhra nad Troyes se však nerodila snadno – po poločase hájili hosté v bílém pouze hubené vedení 1:0, než začal úřadovat Memphis. Nejprve těsně po poločase hráč s jedenáctkou na zádech chytře navýšil vedení přesnou střelou k zadní tyči, následně brilantně vymetl šibenici poté, co mu spoluhráč Mariano zprvu vůbec nechtěl přihrát.

Hattrick završil nizozemský křídelník mazácky – v samostatném úniku nejprve obešel brankáře a na brankové čáře si položil i jednoho obránce. Druhý, jmenovitě Christophe Hérelle, však balon směřující do sítě vědomě zastavil pravačkou, za což po zásluze putoval pod sprchy předčasně. A s penaltou si Depay ani trochu nelámal hlavu – panenkovský lob poslal Lyon do vedení 4:0.

[blog_embed_video type=“code“ poster=““]

[/blog_embed_video]

Díky hattricku Depaye a brankám Lucase Tousarta a Mariana zaznamenal Lyon páté vítězství v sezóně, které znamená posun na čtvrtou příčku. Na vedoucí PSG stále Olympique ztrácí 7 bodů.

Přečtěte si taky:

Neymar psancem, Cavani hrdinou! Jak brazilská hvězda hloupě oslabila PSG?

Arsenal rozstřílel Everton! Čech dostal gól od Rooneyho a pak vyrobil tragickou hrubku!

Mandžukič z Juventusu se zapsal do dějin! Za tři vteřiny stihl dvě žluté karty a šel ven!

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru