Liberecký gól à la Inter? Hráčům jsem slíbil tři dny volna, smál se Trpišovský

Nečekalo se to, avšak stalo se – Slavia poprvé v sezoně prohrála, ztrácí na Plzeň již 11 bodů a neporazitelnost ukončil v neděli Liberec, který rozhodně favoritem nebyl.

[blog_program_info id=“18196476″]

Jindřicha Trpišovského sálala dobrá nálada a spokojenost. Proto kouč Slovanu neváhal souhlasit s připodobněním prvního gólu jeho týmu k Interu Milán, přesněji týden staré brance Maura Icardiho z milánského derby.

„Dělali jsme to v pondělí a dělali jsme to i včera na tréninku. Jsem rád, že to bylo o 10 metrů blíž, protože kdyby to bylo dál, tak jsem hráčům slíbil tři dny volna za každý takový gól. Tak jsem rád, že je mít nemusíme,“ smál se kouč Liberce.

Potvrdil, že proti urostlým hráčům Slavie bylo lepší hrát do prostoru a ne do soubojů. V dobrém rozmaru také odpověděl na otázku Davida Sobiška, proč se nedíval na Bosančičův pokutový kop: „Vždycky když se nedívám, tak ji dáme, a když se dívám, tak ji nedáme.“

[blog_embed_video type=“code“ poster=““][/blog_embed_video]

„Je to prostě super,“ culil se jeden z hrdinů zápasu, liberecký gólman Ondřej Kolář, fanoušky vyhlášený muž zápasu.

„Jestli jsem dostal gól v závěru, to už zítra nebudu řešit. Přijeli jsme sem hrát fotbal, nepřijeli jsme sem bránit. Hráli jsme na brejky, chtěli jsme hrát chytře, protože jsme věděli, kde má Slavia svoji sílu. (…) Dali jsme dva góly a já jsem za to strašně rád.“

[blog_embed_video type=“code“ poster=““][/blog_embed_video]

Opačná nálada panovala v táboře domácích, středopolař Slavie a ještě na jaře hráč Liberce Tomáš Souček neskrýval zklamání. „Šli jsme sami na brankáře, zpomalíme, skoro ani nevystřelíme, nám z první střely dali gól a to nás shodilo. Za stavu 0:1 už to bylo špatný.“

Vyhlídky na titul nyní dobře nevypadají, ale Souček ještě optimismus neztrácí.

[blog_embed_video type=“code“ poster=““][/blog_embed_video]

Pochvalu soupeři vysekl domácí trenér Jaroslav Šilhavý, který litoval neproměněných šancí, za něž přišel zákonitý trest. „Vybírali jsme opačná řešení,“ posteskl si domácí lodivod, kterému scházela jednoduchost a přímočarost ve finální fázi. Náskok na Plzeň a případné dostihy o titul komentovat nechtěl.

[blog_embed_video type=“code“ poster=““][/blog_embed_video]

Slavii ve středu čeká osmifinále MOL Cupu na půdě Jihlavy, o víkendu zavítají sešívaní na půdu Slovácka. A po domácí odvetě s Villarealem hraje Slavia opět venku – zavítá do Štruncových sadů, kde zápas s Viktorkou může napovědět o příštím mistrovi.

[blog_program_info id=“18196476″]

Nenechte ujít nový díl fotbalové talk show TIKI-TAKA:

[blog_program_info id=“18297992″]

Přečtěte si taky:

TIKI-TAKA: Bosančič je blázen, řekl Nezmar. Hokejista Tlustý vtipkoval o modelkách

Liberec ukončil rekordní šňůru Slavie! Jak Bosančič vyprovokoval fanoušky na tribuně Sever?

Pohádková kombinace Plzně! Jak nádherně Kopic pečetil výhru proti Brnu?

Foto: repro O2 TV Sport  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru