Památný gól Ronalda má výročí. Podívejte, jakým sólem dojal i trenéra

Ronaldo zažil hvězdnou kariéru protkanou řadou úspěchů včetně titulu mistra světa či zisku dvou Zlatých míčů. Sklízel obdiv v největších evropských klubech jako Barcelona, Real Madrid, AC Milán nebo Inter.

Svoji možná největší gólovou parádu zažil v dresu katalánského giganta.

Je těžké vybrat z Ronaldových 352 gólů na klubové úrovni a 62 za brazilskou reprezentaci ten nejlepší. Většina lidí se však shoduje, že to byl právě ten do sítě Compostely z roku 1996.

Barcelona tehdy vyhrála 5:1 a brazilský fenomén vstřelil 2 branky. A ta první opravdu stála za to!

„Přesně před 21 lety Ronaldo dokonale znemožnil řadu obránců a Sir Bobby z toho byl úplně mimo.“

„R9“ přebral balon na půli hřiště. Už tam na něj velice nepříjemně dotíral jeden z protihráčů. Tahání za dres, okopávání kotníků – nic z toho ho nezastavilo a Ronaldo upaloval dál. Přesprintoval jednoho hráče, udělal hráči dalšímu a už byl ve vápně.

A tam předvedl chladnokrevnost brazilského zabijáka. Udělal si kličku na střed a ve skluzu obklopen hned několika soupeři dokázal míč nasměrovat přesně k tyči. Fantazie!

Ronaldovo představení ještě korunoval kouč Barcelony Sir Bobby Robson. Angličan zůstal dlouhou dobu jen nevěřícně zírat a až po několika vteřinách si dal ruce zpět do kapes a trošku se vzpamatoval. Jeho reakce dokonale vystihla útočníkovo umění.

https://twitter.com/Sporf/status/918741121953656832

Foto: i.ytimg.com  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru