Tvrdík se vymezil proti Berbrovi: Jestli FAČR nezajistí důstojnost, nebudeme posílat hráče do repre!

Atmosféra v českém fotbale po čase zase pěkně houstne. Neúspěch reprezentace v kvalifikaci na mistrovství světa a následná ostrá kritika trenéra Karla Jarolíma úst místopředsedy Romana Berbra pobouřila šéfa pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka.

Přečtěte si také:

Jarolím zůstává u reprezentace! Berbr mu dal ale na tiskovce brutální sodu! Co všechno řekl?

Už v úterý Tvrdík na Twitteru reagoval na Berbrovo vystoupení ostře.

Ve středu pak ještě přitvrdil.  „Nestačí sportovní neúspěch, ostuda ještě musí pokračovat. Nechutné. Jestli má jít Jarolím, ať se vedení FA ČR přidá,“ napsal a přidal odkaz na reportáž, ve které se probírá Jarolímův plat. Mimochodem, kouč národního týmu si podle zjištění Seznam.cz má přijít na 641 tisíc korun měsíčně a jde o prvního reprezentačního trenéra, jehož plat byl takto přesně zveřejněn.

Nejen Tvrdíkovi se tak zdá, že jde jen o hru, která má mezi veřejností vzbudit závist. Zvlášť, když Berbr uvedl, že do července se Jarolímova smlouva, kterou s ním uzavřel ještě bývalý předseda asociace Miroslav Pelta, prakticky nedá vypovědět. „Chci slyšet, co uděláme s celým českým fotbalem. Diskuzi expertů. Vizi budoucnosti. Odmítám hru na závist k platu trenéra,“ napsal Tvrdík.

Sám Jarolím se ohradil proti tomu, že by jeho kontrakt nešel vypovědět. A postěžoval si i na to, že nařčení, která proti němu Berbr na tiskové konferenci vznesl, například, že nominace vznikají pod tlakem hráčských agentů, mu nikdo na výkonném výboru nesdělil osobně, aby na ně mohl reagovat.

I proto Tvrdík označil ve svých příspěvcích chování vedení FAČR za ostudné a nedůstojné. Navrch přidal poměrně ostrou výhrůžku. Pokud asociace nezajistí důstojnost reprezentace, nebude tam prý Slavia posílat své hráče!

To ovšem není zase tak snadné, jak to vypadá. V případě, že by Slavia opravdu nepustila hráče na reprezentační sraz, vystavila by je trestu od FIFA. Podle pravidel má totiž hráč povinnost připojit se k týmu, pokud je nominován.

Od času 8:00 tisková konference, na které zazněla kritika Romana Berbra na reprezentačního trenéra Karla Jarolíma:

Nenechte si ujít šlágr HET ligy Sparta – Plzeň v neděli od 17.30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

SOUTĚŽ: Vyhrajte FIFA 18 pro PlayStation 4 a zahrajte si za pražskou Spartu!

Bojí se RONALDO konkurence? Zamítl prý příchod hned PĚTI top hráčů do Realu!

Domluvil Falcao remízu? Frašku v závěru kvalifikace Peru – Kolumbie odnesli Chilané!

Foto: Twitter, reprovideo (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru