Stramaccioni ocenil Plzeň. Věří, že ji Sparta dokáže bodově dostihnout?

Viktoria Plzeň půjde do utkání se Spartou s vědomím, že vyhrála všech 9 dosavadních klání, což se dosud povedlo jen právě sparťanům v roce 2011. Možná i proto je v očích fanoušků jasným favoritem. Pokud Viktoria vyhraje i na Spartě, symbolicky tak na jejím hřišti její rekord překoná. Tým okolo Pavla Vrby vyhrál nad Spartou 5 z posledních 6 ligových zápasů, minule na jaře ale na Letné prohrál 0:2.

Čím si italský trenér vysvětluje úžasnou plzeňskou bilanci v úvodu sezony?

„Začali vyhrávat a některé zápasy zvládli na poslední chvíli. Třeba s Jabloncem, trochu štěstí měli i s Olomoucí. Takové zápasy dodávají sebevědomí, sílu. Zaslouží si být první,“ řekl na adresu Viktorie kouč Andrea Stramaccioni.

[fve]https://youtu.be/crsDyMmD7Ic[/fve]

Přečtěte si taky: Plzeňský Kopic před ligovým hitem na Letné: „Můžeme Spartu dorazit!“

Jeho tým na Plzeň ztrácí 12 bodů. Dovedete si sparťanský kouč představit, že se tento obrovský náskok povede do konce sezony smazat?

„V neděli odehrajeme desátý ligový zápas, což znamená, že bude za námi teprve první třetina ligy. Víme o tom, že Plzeň má za sebou skvělou sérii. My naopak za sebou takovou sérii nemáme, dělali jsme chyby. Teď ale musíme přemýšlet o neděli a ne o dalších věcech. Hrajeme doma, každý z týmů chce vyhrát teď. Koncentrace musí mířit na neděli, a ne na zbytek sezony,“ nechal se slyšet Stramaccioni.

Ital na tiskové konferenci rovněž prozradil, v jakém stavu se nachází Tomáš Rosický: „Bohužel po zápase na Dukle zůstal Tomáš týden mimo trénink s týmem, protože byl nakopnutý a léčil si lehčí zranění. Teď v pondělí se vrátil do tréninku. Bude mezi hráči, se kterými počítáme do zápasu, ale teď vám neřeknu, jestli bude na začátku na hřišti, nebo na lavičce.“

[blog_poll_start][poll id=“761″][blog_poll_end]

Nenechte si ujít „souboj nesmiřitelných“ Sparta – Plzeň v neděli 15. října od 17:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si taky: Vyhrajte FIFA 18 pro PlayStation 4 a zahrajte si za pražskou Spartu!

Foto: reprovideo  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru