Obrovská hrubka Ospiny stála Chile MS! Jak brankář Arsenalu nepochopil pravidla?

Poslední americký kvalifikační den byl plný šokujících a silných momentů, matnou Argentinu spasil hattrickem Lionel Messi, Američany vyřadil i „tenhle“ vlastenec, Panama se dostala na šampionát díky gólu, při kterém míč nepřešel čáru… a nyní se podívejte, jaká branka vyřadila osmifinalistu posledních dvou šampionátů Chile!

Tým kolem hvězdných hráčů Alexise Sanchéze a Artura Vidala podlehl s vítězem jihoamerické kvalifikační skupiny Brazílií jasně 0:3. Kvůli výhře Argentiny v Ekvádoru tak Chile potřebovalo, aby utkání mezi Peru a Kolumbií mělo vítěze. V tom případě by si Chilané zajistili alespoň baráž.

Ještě 15 minut před koncem to tak vypadalo, jenže pak získalo Peru výhodu nepřímého volného kopu… a nastal opravdový blázinec!

Zkušený peruánský forvard Paolo Guerrero při zahrání „nepřímáku“ udělal chybu a míč poslal rovnou na bránu.

V tu chvíli stačilo kolumbijskému gólmanovi Arsenalu Davidu Ospinovi jediné – nechat prosvištět míč do sítě. Branka by totiž nemohla být bez předchozího doteku jiného hráče uznána.

Jenže zkušený gólman si v tu chvíli tuhle „poučku“ neuvědomil a míč se snažil chytit. Ve výsledku jej ale pouze srazil do brány a bizarní gól tak platil!

Ospinova hrubka nakonec Kolumbii z hlediska postupu na šampionát do Ruska nestála. Jenom v Chile mu teď asi nebudou moci přijít dlouhou dobu na jméno… A hodně zajímavé také bude, až se Ospina v šatně Gunners potká s chilským spoluhráčem Alexisem Sánchezem.

Zato v Peru nic takového řešit nemusejí. Díky plichtě stále mohou doufat v postup na MS a v listopadové mezikontinentální baráži se tamní výběr utká s Novým Zélandem.

Nenechte si ujít šlágr HET ligy Sparta – Plzeň v neděli od 17.30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

SOUTĚŽ: Vyhrajte FIFA 18 pro PlayStation 4 a zahrajte si za pražskou Spartu!

Domluvil Falcao remízu? Frašku v závěru kvalifikace Peru – Kolumbie odnesli Chilané!

Je to MESSIáš!!! Jak Bůh Leo úžasným hattrickem dotáhl Argentinu na mistrovství světa?

 

Foto: reprovideo (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru