Lepší chorál nenajdete! Velšané famózně zazpívali hymnu, na baráž o MS ale nedosáhli

Fotbalisté Walesu hráli v kvalifikaci mistrovství světa doma v Cardiffu proti Irsku a ve hře byla pro oba týmy minimálně druhá příčka zaručující postup do baráže. Tedy za předpokladu, že jeden ze soupeřů zvítězí.

Fantastickou atmosféru už před zápasem ještě pozvedli domácí fanoušci, kteří národní hymnu zazpívali spolu s hráči a capella, tedy bez doprovodu.

Ten zněl jen prvních pár taktů a pak už se rozezněl dechberoucí sbor, ke kterému se připojil v hledišti i zraněný Gareth Bale.

Z takové kulisy naskakuje husí kůže!

Bojovní Irové se ale nezalekli. Skvělé zákroky brankáře Darrena Randolpha je udržely ve hře až do druhé půle, kdy vyronili Velšané školáckou chybu, kterou potrestal James McClean.

Začalo to už hloupou rozehrávkou brankáře Hennesseyho na Ashley Williamse, pokračovalo prohraným soubojem a centrem a skončilo pohotovým zakončením McCleana, který vstřelil, jak se později ukázalo jediný gól zápasu, který posunul Irsko do baráže. Přímo do Ruska postoupilo ze skupiny D Srbsko.

Slováky už spasí jedině zázrak

Výsledek z Cardiffu zarmoutil Slováky, kterým, jak to tak vypadá, zůstane v rukou „černý Petr“, protože jako nejhorší tým z druhých míst s největší pravděpodobností nepostoupí do baráže.

V pondělí potřebovali remízu buď v duelu Velšanů s Iry, nebo v zápase Ukrajina – Chorvatsko. Ani v Kyjevě jim však štěstí nepřálo. Chorvati tam vyhráli 2:0. Druhé místo za postupujícím Islandem a tím i baráž si zajistili pro sebe.

Slovensko už může spasit jedině úterní program a posun Bosny a Hercegoviny na druhé místo ve skupině H. Kromě výhry Džeka a spol. v Estonsku by však muselo také Řecko doma senzačně prohrát s Gibraltarem, který je po San Marinu druhým nejhorším týmem kvalifikace.

Zápasy kvalifikace o MS 2018 můžete sledovat v O2 TV také v úterý:

20.45: Portugalsko – Švýcarsko (Sport 1)

20.45: Nizozemsko – Švédsko (Sport 2)

Přečtěte si také:

Lvíčata si odvezla z Chorvatska debakl! Domácí jim darovali jen komický „gól z lítosti“!

SOUTĚŽ: Vyhrajte FIFA 18 pro PlayStation 4 a zahrajte si za pražskou Spartu!

Egyptský postup na MS rozpoutal šílenství! Vozíčkáři vstávali na nohy!

Foto: reprovideo (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru