Rosický bavil na tiskovce a rozdával i rady. Kdo byl jeho velký vzor a co řekl o dýmovnicích?

Pražská Sparta uspořádala speciální tiskovou konferenci pro členy klubového Kids a Teen Clubu. Tazatelé z jeho řad vyzpovídali největší hvězdu Letenských Tomáše Rosického a byla to možná větší zábava, než by se mohlo zdát.

Rosický odpovídal na opravdu rozličné dotazy z publika. Zažertoval s dětmi i jejich rodiči o účesech, porovnal spoluhráče Davida Lafatu s Cristianem Ronaldem, ale poskytl i několik cenných rad začínajícím fotbalistům.

Tomáš Rosický (Sparta). Foto: reprovideo

„Když chceš být v něčem dobrý, tak tomu musíš hodně obětovat, musíš fotbal mít rád a musíš hodně trénovat,“ mínil Rosický.

„Fotbal je nádherná hra, která ti může otevřít celý svět. Můžeš poznat fantastické lidi. Ale někdy je to možná i zákeřné, protože se pro fotbal musí i hodně obětovat, což jen tak někdo nechce. Moje rada ale je: Stojí to za to!“

Dětem také prozradil, proč obdivoval Zinedina Zidana, jak si užíval, že už je vzorem pro takové borce jako je třeba Němec Marco ReusDortmundu, jaký má názor na Arséna Wengera, pod kterým hrál dlouhá léta v Arsenalu, nebo na dýmovnice, které občas na trávník přiletí od fanoušků.

[fve]https://youtu.be/ivPePgBkh2s[/fve]

Rosický, který oslavil 4. října už 37. narozeniny, pak obdržel od malých fanoušků také narozeninový dort a odpověděl na otázku, jaké dárky si pro něj připravila rodina. „Od ženy jsem dostal taky dort, a protože se blíží zimní sezóna, tak jsem dostal ještě hokejku,“ řekl.

Nastoupí proti Plzni?

Bohužel už neprozradil, zda s ním bude moct trenér Andrea Stramaccioni počítat pro nedělní šlágr fotbalové HET ligy, ve kterém Sparta hostí Plzeň.

Na Západočechy nabrali Rudí během úvodních devíti kol propastné dvanáctibodové manko. A pokud ještě chtějí alespoň teoreticky doufat v boj o titul, musí doma bezpodmínečně vyhrát.

Přímý přenos zápasu Sparta versus Plzeň můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v neděli 15. října od 17.30.

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Blázniví fanoušci! Vytvořili speciální katalánskou edici El Clásika! Kdo skóroval za Real?

Iniesta dostal od Barcelony smlouvu na doživotí! Jak to vysvětlil prezident Bartomeu?

Povolejte teplákové krále Gábora! Nový brankář Maďarska daroval Švýcarům nejsměšnější gól kvalifikace

Foto : reprovideo (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru