Úžasná série Kvitové pokračuje! Jak už 5 let terorizuje ostatní Češky? A s kým se utká v Pekingu v semifinále?

České čtvrtfinále turnaje v Pekingu nenabídlo žádné velké drama. Favorizovaná Petra Kvitová jen potvrdila papírové předpoklady a vcelku hladce porazila Barboru Strýcovou ve dvou setech 6:3 a 6:4.

Na šňůru vítězství nad dalšími českými tenistkami tak navlékla už čtyřiadvacátý korálek! Žádná jiná Češka ji neporazila už 5 let a 5 měsíců!

Nevyšlo to ani v pátečním čínském čtvrtfinále Strýcové, která měla z předchozího průběhu turnaje na kontě cenné skalpy. Divoké Češce podlehla třeba Garbiňe Muguruza (byť nemocná), nebo třeba Darja Gavrilova.

Proti Kvitové však tahala Strýcová za kratší konec od začátku. Prakticky se nedostávala ke své pestré hře s báběhy na síť, naopak trpěla pod vítěznými údery Kvitové.

Ta sice zvládla v zápase vyrobit 11 dvojchyb, na druhou stranu vítězných úderů bylo hned 33, což i při větším počtu nevynucených chyb na Strýcovou stačilo.

V semifinále na Kvitovou čeká Francouzka Caroline Garcia. Ta ve čtvrtfinále sehrála neuvěřitelně napínavou maratónskou bitvu s Ukrajinkou Elinou Svitolinou. V zápase, který trval 3 hodiny a 26 minut, nakonec zvítězila po setech 6:7, 7:5 a 7:6.

Ve druhém semifinále se v Pekingu utkají Lotyška Jelena Ostapenko a Rumunka Simona Halep, která se v případě vítězství může posunout na pozici světové jedničky.

Oba sobotní zápasy pochopitelně uvidíte také na obrazovkách O2 TV Sport v přímém přenosu.

ne před 8.30: Ostapenko – Halep

ne před 13.30: Kvitová – Garcia

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: reprovideo O2 TV Tenis (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru