Ronaldo se blýskl dalším úžasným gestem! Co udělal se Zlatým míčem?

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo získal Zlatý míč už čtyřikrát, ale v jeho vitríně byste našli jen tři kousky. V roce 2013 hvězda Realu Madrid ukončila čtyřletou nadvládu Lionela Messiho a v této prestižní anketě triumfovala podruhé. Ronaldo nastřílel neskutečných 66 gólů v 56 zápasech a předčil tak Messiho a Francka Ribéryho.

https://twitter.com/mlgsmokers/status/915506329476849669

Tuto trofej však nyní nevlastní on sám, ale podle španělského deníku Marca ropný magnát z Izraele Idan Ofer – údajně nejbohatší člověk v zemi. Za pozlacenou fotbalovou trofej zaplatil v přepočtu zhruba 15,6 milionů korun.

Portugalská superstar se rozhodla tento výtěžek z dražby věnovat nadaci Make-a-Wish, která plní přání dětem se smrtelnými chorobami.

https://twitter.com/InfoCristiano/status/915573050950725632

„Hráči většinou chtějí, aby replika trofeje putovala do výstavky jejich klubu, či do jejich sbírky. Ronaldo osobně požádal, aby Zlatý míč z roku 2013 byl vydražen pro charitu,“ uvádí španělský deník Marca.

Hráč Realu Madrid ale nebyl sám, kdo na tuto nadaci přispěl. Zapojili se také oba trenéři manchesterských celků Pep Guardiola a José Mourinho. Ti celkem vydělali téměř 800 tisíc korun. Tolik zaplatil nadšenec, aby oba manažery potkal ve VIP lóži na jednom z boxerských zápasů v Manchesteru.

Přečtěte si taky:

Malý tým z předměstí se utká s Realem! Jak hráči slavili los Copa del Rey?

Cavani nechal Neymara kopat penaltu. Jak (ne)pochodil odvážný brankář?

Zuřivý Luis Suárez! Proč roztrhl svůj dres v závěru vítězného zápasu?

Foto: Reuters  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru