Premier League Jiřího HOŠKA: Agüerova žebra, Moratův sval, Koemanův bolehlav

Budu samozřejmě zvědavý, jak dopadne měření sil Citizens (na klubových bundách si letos píšou Cityzens) s jejich městskými rivaly, letos taky podstatně posílenými United. Mám ale pocit, že Manchester City má větší sílu a širší kádr na těch skutečně klíčových postech.

Manchester City. Foto: GETTY IMAGES

Vždyť i na Chelsea hrál bez Sergia Agüera zraněného při nehodě taxíku v Holandsku (ponechám stranou, jak ho Guardiola 2 dny před důležitým zápasem mohl pustit?!) a Benjamina Mendyho, který má s přetrženým kolenním vazem možná na zbytek sezony utrum. Na levém beku musel nastoupit „znovuobjevený“ záložník Fabian Delph a zahrál výtečně. Když se Citizens rozběhnou prudce dopředu, měl člověk každou chvilku i v případě defenzivně skvělé Chelsea pocit, že akce přinese vyloženou šanci. Kreativita De Bruyneho, Saného a spol., je v této fázi sezony dechberoucí.

[blog_program_info id=“17732383″]

Kdo vzýval reprezentační pauzu

Jenže teď nás čeká zase celkem dlouhá reprezentační přestávka a víme dobře z minulých let, jak taková pauza může totálně změnit dynamiku toho kterého klubu.

Třeba „můj“ Tottenham loni vstupoval do tohoto období s bilancí 5-2-0 a doslova létal. Jenže následovalo nepochopitelně hluché období a herní, jakož i výsledkový sešup.

Liverpool a jeho leden 2017, to je ještě otřesnější příhoda.

Jsou samozřejmě týmy, které reprezentační přestávku vzývaly stejně, jako afričtí domorodci dešťové mraky…

Rozkládající se Crystal Palace je typickým příkladem. Everton, který zatím zůstává daleko za očekáváním, pak dalším. Je třeba pořádně potrénovat a sehrát se.

Evertonský letní nákupní košík byl impozantní. Jenže není nikde psáno, že z prvotřídních přísad uvaříte bez receptu skvostný pokrm. Ronaldu Koemanovi se to zatím nepovedlo. Vedení Toffees se zatím tváří empaticky a trpělivě. Uvidíme, jak dlouho tento stav potrvá.

Holanďanovo křeslo se určitě kýve podobně, jako se houpe židle pod Slavenem Biličem u kormidla West Hamu. Vlastně jsem docela překvapený, že Chorvat ještě v klubu neskončil.

Po vyhazovu u Bayernu je v podobě Itala Ancelottiho na trhu špičkový trenér. Carlo sice tvrdí, že si dá 10 měsíců pauzu, ale to nemusí být tak docela pravda. K mání je pořád taky Thomas Tuchel. Ten je podle jistých náznaků v hledáčku Arsenalu. V něm je nejspíš taky Sean Dyche, který dál odvádí s bezhvězdnou sestavu Burnley pozoruhodné kousky. Nebyl by ale přestup z Turf Moor na Emirates přece jen moc radikální? Mimochodem po dalších 3, 4 kolech můžou řešit otázku trenéra i další kluby, které se zatím výsledkově zrovna moc nevytáhly.

Střelecké hody Harryho Kanea

Všimněte si mojí pokory, že jsem až takto dlouho vydržel mlčet o zářijové střelecké virtuozitě Harryho Kanea!

Jak měl Harry „suchý srpen“, tak v září otevřel stavidla své produktivity naplno! Kritici světlovlasého kanonýra, kteří tvrdili, že dokáže skórovat jen ze snadné dorážky nebo pokutového kopu, by si Kaneovy záříjové zásahy měli přehrát…

Harry Kane. Foto: GETTY IMAGES

Mimořádně se ale daří taky Lukakovi a dalšími šutérům, a jsem vážně zvědavý, kdo se nakonec stane králem střelců! S Agüerovým zlomeným žebrem a Moratovým natrženým stehenním svalem, by ale Lukaku s Kanem mohli v příštích týdnech svým rivalům trochu odskočit…

[blog_program_info id=“17732383″]

[blog_program_info id=“17732373″]

[blog_program_info id=“17732372″]

Foto: gettyimages.com
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru