Hrůzostrašný šlapák z Argentiny. Jaký tvrďák to mohl přežít a dohrát utkání?

Argentinská Superliga se teprve rozjíždí a okamžitě je o čem mluvit – vody pořádně rozčeřil jeden nešetrný šlapák nohama napřed. V pondělí se utkaly týmy Banfield a Arsenal Sarandi. První jmenovaný měl po čtyřech odehraných kolech tři výhry a jednu prohru a vyhříval se mezi prestižní top čtyřkou. Oproti tomu hosté měli na kontě čtyři porážky a pondělní brzký inkasovaný gól a červená karta po půlhodině hry žádný obrat k lepšímu neslibovaly.

Opak však byl pravdou, argentinskému Arsenalu se podařilo utkání otočit a brankou z 87. minuty zvítězit 2:1 i v oslabení.

Více než průběh a výsledek zápasu se však nyní v Argentině řeší tvrdý faul, za který viděl hostující Rodrigo Contreras červenou kartu po 32 minutách.

Bezhlavé, že? Není divu, že za tak bezohledný zákrok putoval bez debat okamžitě pod sprchy. I jemu samotnému muselo být jasné, že po jednom z nejošklivějších šlapáků, které byly v poslední době ve světovém fotbale k vidění, půjde rovnou ven. Navzdory obvyklým zvyklostem se Contreras, smířený s vyloučením, ještě před opuštěním hrací plochy chlapsky a srdečně omlouval poškozenému soupeři!

Faulovaným hráčem, kterého Contreras obdaroval dost možná jedním z nejhorších faulů ve fotbale, byl domácí stoper Luciano Civelli. Těžko říci, co se v té době honilo hlavou Contrerasovi pod jeho blonďatou vyholenou kšticí, ale nejspíš dal volný průchod své frustraci z prohraného souboje a doslova zaryl své kolíky do Civelliho nohy.

Je s podivem, že noha domácího stopera vydržela vcelku a patří nadále k jeho tělu! Jedenatřicetiletý obránce či záložník však překvapivě snadno zvládl vstát téměř bez obtíží, jen protáhl obličej v bolestivé grimase a chlácholivě přijímal omluvy soupeře prosícího o odpuštění.

Pamatujete na podobně tvrdý zákrok, který sudí ve skotském Old Firm derby sudí posoudil jako čistý?

Contreras však na rozdíl od Joža ŠimunovičeCeltiku Glasgow svůj zákrok ani trochu přesně nenačasoval a jeho šlapák obounož lze považovat za velkou fotbalovou ostudu.

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru