Zničený Baghdatis skrečoval finále. Jak skvěle se zachoval jeho soupeř Istomin?

Kypřan Marcos Baghdatis svůj poslední titul slavil v roce 2010. Nyní se probojoval do finále v čínském Čcheng-tu a stál proti němu hratelný soupeř z Uzbekistánu, Denis Istomin. Finálové klání však nemělo příliš dlouhého trvání.

Zlomový byl šestý gem, kdy v jeho průběhu zraněný Baghdatis musel zápas skrečovat. Při svém servisu prohrával 15:30 a ihned po podání věděl, že je zle. Míček už nedokázal odehrát a chtěl zamířit k lavičce, aby se mohl posadit. Tam ale nedošel a svalil se na zem, kde se svíjel v bolestech.

K bezmocnému Baghdatisovi se ihned vydal jeho soupeř, který přelezl síť a snažil se zjistit, co se stalo:

[fve]https://youtu.be/3RB0TnxYNj8[/fve]

Brzy bylo zřejmé, že Baghdatis v utkání pokračovat nemůže a finále tak kvůli bolestem v oblasti pravé kyčle a zad musel vzdát.

Marcos Baghdatis

Jednatřicetiletý Istomin se tak stal vítězem turnaje a připsal si na své konto druhý titul na okruhu ATP. Oslavy s trofejí si ale určitě představoval po zcela jiném průběhu utkání.

Goffin triumfoval v Šen-čenu

Finále turnaje ATP v Šen-čenu ovládl po tuhé bitvě David Goffin, který po třech setech udolal houževnatého Ukrajince Alexandra Dolgopolova 6:4, 6:7 a 6:3. Belgičan tak utnul nepříznivou sérii šesti finálových nezdarů a ukončil tříleté čekání na svůj třetí titul.

Zápas si můžete přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“17656581″]

Na stanicích O2 TV Tenis a O2 TV Sport můžete v následujících dnech sledovat přímé přenosy turnaje žen China Open v Pekingu!

Přečtěte si taky: Plíšková napodobila Kvitovou a v Pekingu postoupila. Strýcová vyzve světovou jedničku!

Foto: Facebook Chengdu Open, reprovideo  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru