Rakouská liga na O2 TV Fotbal: Linec i Admira usilují o pohárové příčky! Kdo uspěje v sobotní bitvě?

V utkání 10. kola rakouské Tipico Bundesligy přijede na stadion týmu Admira Wacker v městečku Mödling jižně od Vídně hornorakouský LASK Linec. Souboj pátého se šestým týmem se sice nese v duchu souboje týmů z klidného středu tabulky, oba celky však mají pohárové příčky doslova na dostřel.

Stejný počet 13 bodů s nimi totiž sdílí Rapid Vídeň, jehož čtvrté místo již zajišťuje účast v příštím ročníku Evropské ligy. V případě příznivé konstelace výsledků by se vítěz sobotního duelu mohl dostat až na třetí příčku před Austrii Vídeň.

Ani jednomu z týmů se však v poslední době příliš nedaří. Admira naposledy v lize o deseti uhrála remízu 1:1 s posledním St. Pöltenem a v úterý vypadla z rakouského poháru s  Bad Gleichenbergem ze třetí ligy.

Bad Gleichenberg vs. Admira (OFB Cup). Foto: krone.at

Linec v lize naposledy vyhrál 9. září, kdy se mu sice podařilo zdolat lídra tabulky Sturm Graz, avšak od té doby chuť vítězství v bundeslize nepoznal. Zápasy s druhým a třetím týmem od konce (AC Wolfsberger, respektive SV Mattersburg) skočily nerozhodně.

I Admira však dokázala aktuálního lídra tabulky porazit – stalo se tak v polovině září. Oba dva týmy tedy svou sílu mají, jejich domény se však odlišují. Linec je spíše týmem méně produktivním a defenzivním (z devíti zápasů má skóre 10:7), sedm inkasovaných branek činí jeho defenzivu společně se Salcburkem nejlepší v lize.

Zápasy Admiry jsou naopak divoké – oproti Linci poměrně často góly střílí i dostává. Skóre 17:17 vypovídá o třetím nejlepším útoku, ale také o třetí nejhorší defenzivě.

Potvrdí se v sobotu motto Admiry, že nejlepší obranou je útok? Nebo bude v dotahování příček zajišťujících evropské poháry úspěšnější Linec?

Sledujte přímý přenos na O2 TV Fotbal v sobotu od 18:30.

[blog_program_info id=“17631171″]

Přečtěte si také:

Komický rituál brankáře Dortmundu! Krade míče rozhodčím i maskotům!

Odstřelili trenéra? Těchto 5 hvězd Bayernu mělo být proti Ancelottimu!

Šel na nákup a zapomněl peněženku? Podívejte, co vyváděl hvězdný Donnarumma proti Rijece!

Foto: krone.at
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru