Jágr vyprodal stadion, ale zatím za Kladno hrát nebude. Chytí nejnovější laso z NHL?

Majitel klubu Rytíři Kladno a nejproduktivnější Evropan v historii NHL Jaromír Jágr si na začátek nové sezóny ještě počká. Ačkoliv se mluvilo o jeho startu za mateřský klub ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži v sobotním utkání s Přerovem, klub i hráč potvrdili, že zatím hrát nebude.

Kladenský stadion byl přitom během posledních dní téměř vyprodaný.

„Nemám vyřízenou transferkartu. Je to nepříjemné, protože lidi čekali, že budu hrát. Na druhou stranu jsme nikomu nic neslibovali. Byl by nesmysl se do něčeho montovat, když stoprocentně nevím, jestli tu budu. Nechci se někomu zbytečně plést do sestavy,“ citoval Jaromíra Jágra sport.cz.

Jágr nadále čeká na vývoj jednání o jeho potenciálním angažmá v NHL. Po jeho letním konci na Floridě zámořské týmy několik měsíců mlčely, na poslední chvíli se však údajně objevila nabídka ze St. Louis Blues.

Tým ze státu Missouri na americkém středozápadě prý o Jágra uvažuje při zranění několika svých útočníků. V přípravném kempu si kanadský forvard Robby Fabbri přetrhl kolenní vazy a bude chybět celý rok. Pravděpodobně se budou Blues minimálně nějakou dobu obejít bez dalšího Kanaďana Alexandera Steena a Švéda Patrika Berglunda.

Poker v NHL

Jak reálný je ale Jágrovou pokračování v NHL vědí asi jen funkcionáři v St. Louis. „Já to víceméně vůbec neřeším. Co bude, to bude,“ okomentoval dění Jágr pro server sport.cz. S nepředvídatelným vývojem je podle svých slov smířený.

„Poslouchám, co mi říká Ježek (agent Petr Svoboda). Ne všemu, co ti lidi řeknou, můžeš věřit. Musíš číst mezi řádky. Co si budeme namlouvat, to je poker v hokeji. Každý se snaží nějakým způsobem blafovat. Sice nechápu, z jakého důvodu, jsme dospělí chlapi. Nepodepisuju nějaký obrovský kontrakt na sedm let. Ale to je jedno, taková je strategie určitých lidí.“

Jaromír Jágr. Foto: pinterest.com

Pokud nedopadne jednání se St. Louis, mohl by Jágr za Kladno nastoupit v následujících zápasech – buď 4. října v Litoměřicích nebo 7. října doma proti Slavii.

Naposledy dres rytířů oblékl Jágr 8. ledna 2013 v utkání proti Litvínovu. V sezóně 2012/2013 si ve 34 zápasech připsal 57 bodů, o rok později jeho tým sestoupil z extraligy.

Přečtěte si také:

Krejčí se rval v přípravě na NHL! Ten zvedák má potenciál, napsal expert na fighting Novotný!

Český mladík rozhodl zápas za Rangers! Říká si Chytil o místo v NHL?

To je Sekáč! Podívejte se na „gól roku“, kterým český hokejista uchvátil KHL!

Foto: pinterest.com (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru