Nevídaný slavnostní výkop: Fanoušek všechny zaskočil gólovým sólem!

Kamel Zaroual, velký příznivec fotbalového Olympique Marseille, nedávno dokončil velký charitativní podnik – na kole objel velkou část Francie (z jihofrancouzského Arles do Amiens na severu) a po dvou tisících najetých kilometrech se vrátil domů. Jeho snahou bylo upozornit na znevýhodněné děti v Marseille, kterým také věnoval veškeré výtěžek.

„Nejsem žádný profesionální cyklista, jediný doping, který jsem během své cesty použil, bylo pivo a cigarety.“

A klubem byl za svou činnost náležitě odměněn. Zaroual byl totiž pozván k provedení slavnostního výkopu před utkáním Marseille proti Toulouse.

Od sudího dostal před výkopem přesné instrukce, aby balon přihrál jednomu z domácích hráčů. Vášnivý cyklista však ceremoniál pojal trochu jinak, než je zvykem:

[fve]https://youtu.be/qzjaRElsJms[/fve]

Sportovec v tričku s logem klubu si pořádně vychutnal atmosféru Stade Vélodrome a přítomných 40 tisíc diváků musel zaručeně pobavit a překvapit. Běžně totiž slavnostní výkop provádí osoba, která míč jen lehce posune vpřed. Zaroualovi to však nestačilo a své zasloužené vteřiny slávy si dosyta vychutnal.

„Ať už na kole nebo na trávě – je nezastavitelný! Bravo, Kamel!“

Nejvíce zmatení byli hráči Toulouse a tím posledním, kdo by čekal, že hrdina neuposlechne pokyny sudího, byl osmnáctiletý brankář hostů Alban Lafont. Z hranice velkého vápna totiž Zaroual vystřelil přesně k tyči a Lafont dozajista musel mít dilema – chytit střelu a zkazit mu životní zážitek, nebo být za šaška a nechat ji projít do sítě? Cyklistova rána však byla dostatečně razantní na to, aby se gólman vůbec rozmýšlet nemusel a mohl míč jen vytáhnout ze sítě.

Následovalo emotivní přetažení dresu přes hlavu a slzy v očích nemohly chybět. Splněný dětský sen poté korunovali i hráči Marseille dalšími dvěma brankami a povedený večer pro Zarouala skončil výhrou 2:0. Více než na výhru se však bude vzpomínat na netradiční výkop, který zápasu předcházel.

Teoreticky tedy Olympique vyhrál 3:0. Francouzská fotbalová asociace branku uznat nemůže, ale sólo přes půl hřiště by se klidně mohlo objevit v žebříčku gólů roku. Nejenže pobavil stadion, ale zároveň pomohl dětem, které to potřebují – a za to si tuhle legrácku rozhodně zasloužil.

Přečtěte si taky:

Lepší než Ronaldo? Holčička na tribuně předvedla známou oslavu a stala se hvězdou!

Gól pro zraněného parťáka? Insigne málem slavil se špatným dresem!

SESTŘIHY Ligy mistrů: De Bruyne nadchl Manchester parádou! Liverpool nepodržel gólman

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru