Zmatky v nominaci repre na kvalifikaci! Zapomnělo se na Hušbauera! Pak byl doplněn

Kvalifikace o mistrovství světa 2018 v Rusku už je ztracená, český tým přišel o naději na postup alespoň do baráže už na začátku září, kdy prohrál s Německem i v Severním Irsku.

Proti Ázerbájdžánu a San Marinu ale půjde pořád o dost. Češi potřebují vítězit hlavně kvůli lepšímu postavení při losování dalšího kvalifikačního cyklu o Euro 2020 a také pro lepší pozici v nově vznikající Lize národů, která nahradí přátelské zápasy a bude se z ní také dát postoupit na šampionát.

„Musíme dojet kvalifikaci tak, že je dál o co hrát. Chceme uspět tak, abychom před další kvalifikací byli ve 2. koši. Jestli jde o moje další angažmá u reprezentace, to neřeším,“ řekl trenér Karel Jarolím.

Ten vybral pro dva říjnové zápasy celkem 23 hráčů. Neobešlo se to ale bez menšího trapasu.

V oficiálních materiálech pro novináře i původním seznamu na sociálních sítích nejprve chyběl Josef Hušbauer, což by bylo vzhledem k dobré formě slávistického záložníka překvapením.

Údiv neskrývali fanoušci, ani odborníci.

https://twitter.com/iVojta/status/912607414343659520

Vše se ale záhy změnilo. Jméno záložníka podle všeho jen nedopatřením vypadlo ze seznamu. Na chybku se přišlo asi po dvaceti minutách.

Technický zárhel zaskočil i samotného kouče Jarolíma. „Byli jsme domluvení na 23 hráčích. Tak to vidíte, mám konec smlouvy, nedá se nic dělat, některé věci se už dějí beze mě,“ žertoval.

Nováčkem v týmu je olomoucký záložník Šimon Falta, který na sebe upozornil v dosavadním průběhu ligové sezóny. Chybí naopak zraněné „italské duo“ Ladislav Krejčí a Patrik Schick.

V Ázerbájdžánu hraje reprezentace ve čtvrtek 5. října, doma se San Marinem pak v Plzni v neděli 8. října.

Foto: reprovideo, Twitter (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru