Laver Cup ovládla po strhujícím závěru Evropa! Co řekl McEnroe o pražském publiku?

Po dvou dnech tenisového Laver Cupu vypadalo klání mezi tenisty Evropy a zbytku světa zdánlivě rozhodnuté. Evropané vyhráli šest z osmi zápasů a vedli už 9:3. Jenže díky systému celé akce, kdy se v neděli udělovaly za každé vítězství tři body (v sobotu 2, v pátek 1) se nakonec v O2 areně odehrálo drama.

Tomáš Berdych nejdřív v páru s Chorvatem Marinem Čiličem neprolomil smůlu a s americkým párem Jack Sock, John Isner dvakrát 6:7.

Alexander Zverev poté porazil dvakrát 6:4 Sama Querreyho a skóre pro Evropu znělo 12:6.

Rafael Nadal však poslední krok k trofeji nedokázala udělat. Světová jednička prohrála se skvěle servírujícím Johnem Isnerem 5:7 a 6:7.

Federerova epická bitva s Kyrgiosem

Závěrečná dvouhra, ve které výběr světa mohl srovnat na 12:12 a vynutit si rozhodující extra čtyřhru, pak přinesla naprosto strhující drama.

Roger Federer, zakladatel soutěže svedl s Australanem Nickem Kyrgiosem parádní bitvu.

[blog_gallery id=“64137″ style=“block“]

Kyrgios vyhrál první sadu 6:4 a druhou dovedl do tiebreaku, v němž ale pro změnu kraloval Federer. V rozhodujícím supertiebreaku pak Švýcar udělal dvě dvojchyby, prohrával už 2:5, ale dokázal skóre dotáhnout. Za stavu 8:9 odvrátil Kyrgiosův mečbol a nakonec sám 11:9 zvítězil a získal pro evropský tým rozhodující vítězství a tím i celý Laver Cup.

„Chci říct jen: Děkuji! Myslel jsem, že je potřeba legendy vídat častěji. A naším životem je tenis, proto jsme tady,“ řekl na kurtu šťastný Federer, kterém jako první skočil do náruče jeho dlouholetý rival, ale v rámci Laver Cup také deblový spoluhráč Nadal.

Rafael Nadal a Roger Federer. Foto: Reuters

Kromě něj, Berdycha, Čiliče a Zvereva byl ještě součástí evropského týmu Rakušan Dominic Thiem, který zapsal jeden bod za páteční vítězství ve dvouhře s Isnerem.

„Jsem pyšný na svůj tým. Byl jsem na lavičce velmi nervózní, více než kdysi na kurtu. Hrál se tady neuvěřitelný tenis,“ řekl podle ČTK nehrající kapitán Evropy, legendární Björn Borg.

„Gratuluji Evropě, byly to neuvěřitelné tři dny. Jsem pyšný, že jsem tady mohl být. Gratuluji i tobě, Björne Borgu, rád jsem tě viděl na druhé straně, až na poslední míč,“ doplnil ho kapitán týmu světa John McEnroe, který adresoval vzkaz i pražskému publiku. „Byli jste jednoduše ohromující,“ uvedl.

John McEnroe. Foto: Reuters

Příští ročník Laver Cupu se bude konat ve Spojených státech. Hostitelským městem bude Chicago a slavná aréna United Center pro 23 a půl tisíce diváků.

Nedělní závěrečné boje v Laver Cupu si můžete zpětně přehrát v O2 TV na programu ČT2!

V příštím týdnu se můžete na O2 TV Sport a O2 TV Tenis těšit na přímé přenosy z turnajů WTA ve Wu-chanu a Taškentu. Kompletní program vysílání najdete každý den na Facebooku O2 TV Sport.

[blog_program_info id=“17578772″]

[blog_program_info id=“17578873″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Kvitová jako „hastroš“ pobavila na síti! Bude hrát ve vypůjčeném oblečení i první kolo?

Nadal málem zboural Federera! Fanoušci byli ze čtyřhry snů nadšení. Kdo půjde do akce v neděli?

Laver Cup: Výběr světa prohrává, ale ničí Prahu i internet božskými oslavami! Podívejte se na ně!

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru