Laver Cup: Berdych s Nadalem prohráli MEGAvýměnu, Evropa ale vede 3:1

Zatím jediný bod pro výběr Světa zařídili až v závěrečné čtyřhře Australan Nick Kyrgios s Američanem Jackem Sockem. K vítězství nad česko-španělským párem Tomáš BerdychRafael Nadal jim pomohla i megavýměna ve druhém setu.

Nadalovi s Berdychem se ale nakonec ve zkrácené hře přece jen podařilo srovnat skóre na 1:1 na sety a rozhodovat musel supertiebreak. V něm se radovali po výsledku 10:7 Sock s Kyrgiosem.

Snížili tak 1:3 z pohledu výběru světa. V předchozích dvouhrách totiž kralovali Evropané, byť šlo o těsné zápasy.

Tiebreak Cup

Všechny souboje totiž byly mimořádně vyrovnané. Na úvod porazil Chorvat Marin Čilič dvakrát 7:6 talentovaného Američana Francise Tiafoea.

Zkrácená hra musela rozhodnout obě sady i v následujícím zápase. Rakušan Dominic Thiem sice první dějství s Johnem Isnerem prohrál po napínavém průběhu 15:17. Pak ale vyhrál tiebreak druhé sady i rozhodující supertiebreak 10:7.

Isnera mohlo těšit aspoň to, že jeho vítěznou výměnu vyhlásili organizátoři za nejlepší z celého pátečního dne.

Třetí bod Evropanů přidal Alexander Zverev proti Denisi Shapovalovovi. Po úvodním setu a vítězství, jak jinak, než 7:6 měl Zverev ve druhém dějství za stavu 5:4 při soupeřově podání tři mečboly v řadě. I vinou chybně zahlášeného autu o ně ale přišel a tak svůj triumf musel znovu stvrdit až v tiebreaku.

Borgovy vlasy a Kyrgiosův atentát

Fanoušci v aréně se bavili nejen při napínavých zápasech. Velký rozruch vyvolal účes Björna Borga, s nímž si zalaškovala statická elektřina. Fotografie tenisové legendy, které doslova stály vlasy na hlavě, obletěla svět.

[blog_gallery id=“63983″ style=“block“]

Kromě fanoušků se bavili i sami tenisté. Především světový výběr ve svém boxu občas předváděl psí kusy. Nejrůznější scénky organizoval většinou Nick Kyrgios. Jeho kolegové si ale poradili i ve chvílích, kdy byl zrovna na kurtu.

Jakoby ale Kyrgios stejně chtěl strhnout pozornost na sebe a málem (neúmyslně) sestřelil nehrajícího kapitána Johna McEnroea.

V sobotu za dva body

Tři dvouhry a jedna čtyřhra čekají na fanoušky i v sobotu. Tentokrát ale každé vítězství bude za dva body. Dosavadní náskok Evropy tak může vzít rychle za své, a nebo se také výrazně zvýšit.

Do hry se dnes dostanou Roger Federer a Američan Sam Querrey, kteří jako jediní první den nehráli. Rafael Nadal se poté utká s Jackem Sockem. Český zástupce Tomáš Berdych nastoupí proti Nicku Kyrgiosovi a na závěr přijde lahůdková čtyřhra. Galaktický pár Federer-Nadal se utká s americkou dvojicí Sock a Querrey.

Přímé přenosy z Laver Cupu můžete sledovat také prostřednictvím O2 TV!

[blog_program_info id=“17445342″]

O2 TV Sport a O2 TV Tenis nabízejí vyvrcholení turnajů žen v Soulu, Kantonu a Tokiu, nebo také turnaj mužů v Métách.

[blog_program_info id=“17449252″]

[blog_program_info id=“17449251″]

[blog_program_info id=“17449259″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Epická bitva! Plíšková i Kerber tahaly zázračné údery, nakonec se radovala Němka

Strýcovou zradil v Tokiu déšť! Po dramatu končí ve čtvrtfinále

Jako z videohry! Ind Bopanna zahrál v Davis Cupu neuvěřitelný úder

Foto: Reuters (fik)

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru