V Praze startuje Laver Cup! Berdycha čeká snová čtyřhra

Ostře sledovaný Laver Cup začíná. Pražská O2 Arena bude od pátku do neděle hostit ty nejlepší světové tenisty, kteří si v nové týmové soutěži zahrají o nablýskaný pohár.

Největšími taháky jsou Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal, kteří si v této sezóně rovnoměrně rozdělili čtyři grandslamová vítězství. Spolu s nejlepším Čechem Tomášem Berdychem budou součástí týmu Evropy, který během tří pražských dnů změří síly s výběrem světa.

Soutěž, která je obdobou golfového Ryder Cupu, bude mít speciální pravidla. Bude se hrát na dva vítězné sety. V případě nerozhodného stavu 1:1 na sety rozhodne o vítězi supertiebreak do deseti bodů.

Každý den budou na programu 3 dvouhry a jedna čtyřhra. V pátek bude vítězství za jeden bod, v sobotu za dva a v neděli za tři body. Pokud by byl na konci programu nerozhodný stav, přijde na řadu extra čtyřhra na jeden set.

[fve]https://youtu.be/45kTrWs9TaM[/fve]

Specialitou je také černý povrch kurtu, na němž se bude hrát zřejmě poprvé v historii.

Páteční program

Pro první den udělil nehrající kapitán týmu Evropy Björn Borg volno Rogeru Federerovi. Na kurtu se ale ukáže jak Rafael Nadal, tak český zástupce Tomáš Berdych. Na kurt se postaví na závěr programu ve čtyřhře proti americko-australskému páru Jack Sock a Nick Kyrgios.

„Jsem rád, že si zahraji hned první den, a ještě k tomu čtyřhru. S Rafou jsem ještě nikdy čtyřhru nehrál, ale moc se těším. Hraje rád z forhendové strany a tím, že je levák, si vlastně budeme asi dost vyhovovat. Oba budeme tlačit ze své silné strany,“ nechal se slyšet Berdych.

Před vrcholem programu se v odpoledních dvouhrách utká nejdřív Chorvat Marin Čilič s americkým mladíkem Francesem Tiafoem. Následovat bude duel Rakušana Dominica Thiema s Američanem Johnem Isnerem.

Večer pak bude hrát Němec Alexander Zverev a Kanaďan Denis Shapovalov.

[fve]https://youtu.be/LLqiQZXDwmM[/fve]

Program:

13.00: Čilič – Tiafoe

následuje Thiem – Isner

19.00: Zverev – Shapovalov

následuje Berdych, Nadal – Sock, Kyrgios

Zápasy Laver Cupu můžete v přímých přenosech sledovat také v O2 TV!

[blog_program_info id=“17420111″]

[blog_program_info id=“17420131″]

Foto: smag.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru