Sparta odsoudila násilí při derby! Jaká opatření plánuje už v neděli na Teplice?

Konec mlčení. Fotbalová Sparta se konečně vyjádřila k incidentům z pražského derby, které se hrálo minulou neděli.

V sektoru sparťanských příznivců na stadionu v Edenu mělo dojít k několika potyčkám mezi tvrdým jádrem a ostatními fanoušky. Za to, že nechtěli skandovat pokřiky namířené proti trenérovi Andreovi Stramaccionimu a členům vedení klubu, měli být někteří příznivci Sparty zbiti.

V médiích se dokonce objevily informace o tom, že zmláceného fanouška musela odvézt sanitka. Ultras Sparty to ve svém prohlášení na Facebooku odmítli.

Sparta, fanoušci, derby. Foto: Twitter

Přečtěte si také:

Video ze sparťanské bitky při derby! Jak se k celé situaci vyjádřili letenští ultras?

Sparťané zmlátili sparťana během derby! Co se přesně stalo v kotli?

Rozhodčímu nepískly hodinky, hádal se Kohák. Jak si Ondříček utahoval ze Sparty?

V pátek zaujal stanovisko i klub, který podobné projevy nehodlá dál snášet. „AC Sparta Praha jednoznačně odsuzuje násilí, ke kterému došlo v sektoru našich fanoušků v průběhu derby. Napadením vlastních příznivců překročila část radikálních fanoušků jakékoli akceptovatelné meze. Jsme si vědomi, že toto chování se netýká všech „ultras“, jejichž podpory a vztahu ke klubu si jinak vážíme. Násilí na stadionech však nelze tolerovat,“ stojí v prohlášení, které Sparta zveřejnila na svém webu.

„Věříme, že Policie ČR v krátké době identifikuje konkrétní agresory, pro které už na stadionu Sparty nebude místo. Současná právní úprava nám dává možnost udělit pachatelům zákaz vstupu na náš stadion. Jsme připraveni této možnosti využít.“

Sparta Praha, fanoušci Foto: dailymail.co.uk

 

Sparta také představila opatření, kterými chce proti násilí bojovat. Už při nedělním domácím zápase s Teplicemi (od 17.30 živě na O2 TV Sport) bude posílena pořadatelská služba. „Klub zároveň v současné době finalizuje investici do další modernizace kamerového systému na stadionu se zásadním zlepšením schopnosti identifikace osob,“ dodala Sparta.

„Stadion Sparty patří k nejbezpečnějším v České republice. A musí to tak i zůstat. Bezpečnost diváků na utkáních je pro nás absolutní prioritou. Podle toho budeme k celé věci přistupovat,“ ujišťuje fanoušky vedení Sparty.

Utkání Sparta – Teplice můžete sledovat na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v neděli od 17.30!

[blog_program_info id=“17475232″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Facebook, reprovideo, dailymail.co.uk (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru