Video ze sparťanské bitky při derby! Jak se k celé situaci vyjádřili letenští ultras?

Fotbalová Sparta pod trenérem Andreou Stramaccionim zatím nezažívá příliš povedenou sezónu. Až páté místo v domácí soutěži, především ale desetibodová ztráta na vedoucí Plzeň a zavřené brány do Evropy nedávají sparťanským fanouškům spát.

Proti vedení klubu ultras protestovali už při domácím ligovém zápase s Karvinou, kdy neslavili ani gól Tomáše Rosického, jenž se v dresu klubu z Letné trefil po dlouhých 17 letech.

Vrchol všeho nastal v derby pražských S, kdy se dokonce začali bít sparťané se sparťany. Údajný motiv útoku pak měl být nesouhlas fanouška s pokřiky urážejícími vedení a realizační tým na Letné.

Server irozhlas.cz teď zveřejnil i video celého incidentu. Na záběrech z mobilního telefonu, je jasně vidět skrumáž, postrkování, ba i pěsti v obličeji jednoho z diváků!

[fve]https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=2aAzeyPkhZs[/fve]

Přečtěte si také:

Sparťané zmlátili sparťana během derby! Co se přesně stalo v kotli?

Hvězdná Sparta porazila druholigistu 1:0. Znojmo chtělo v závěru penaltu!

Ondráček v TIKI-TAKA: Ve Spartě je strašně divná nálada. Byl bych vděčný i za Jarabinského

Sparta se k nahrávce a vlastně i k celému incidentu, prakticky nevyjádřila. Klub se omezil pouze na informaci, že se situací zabývá.

„V rámci našich možností se snažíme zjistit, k jakému incidentu přesně došlo a jaké byly okolnosti,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí klubu Ondřej Kasík.

S vlastní obhajobou naopak přispěchali sparťanští ultras na Facebooku. Ti především odmítají zveličování ze strany médií a zvěsti o tom, že napadaného musela odvézt sanitka. Verze se liší i co se týče motivu napadení.

https://www.facebook.com/ultrasspartapraha/photos/a.429494827103396.120122.428323303887215/1638214999564700/?type=3&theater

A svá slova si očividně vzali k srdci. Na pohárovém zápase se Znojmem již fanoušci znovu fandili jako jeden muž, čehož si všiml i Josef Šural.

„Popravdě ani nevím, jestli nadávali. Povzbuzovali docela dost, a jestli tam bylo pár nadávek, to nevím. Patří jim veliký dík,“ citoval ho server irozhlas.cz.

Další ligové utkání Sparty s Teplicemi můžete sledovat v neděli v přímém přenosu na O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“17475232″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Twitter (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru