Taneček před rohovým kopem? Originální signál Francouzek vážně funguje!

Ženský fotbal možná není tak divácky atraktivní jako ten mužský. I v něm se ovšem někdy zrodí věci, kterými by se mohli inspirovat i ti nejuznávanější světoví trenéři. Převezmou Mourinho či Guardiola rohové kopy francouzských žen?

Zamyslet by se nad tím rozhodně měli. V přátelském zápase proti výběru Španělska se totiž ukázalo, že skutečně fungují. Síť po rohovém kopu Francouzky rozvlnily hned dvakrát!

A v čem tkví kouzlo jejich počínání?

Fotbalistky v modrém se na hranici pokutového území postavily do kruhu. Z ničeho nic začaly všechny poskakovat dokola a znemožnily tak soupeřkám, aby si je rozebraly a přebraly tělo na tělo. V mžiku oka pak vyrazily všechny naráz a zmatené Španělky se mohly jen zoufale koukat kolem sebe a pokusit se na poslední chvíli přebrat rozběhnuté soupeřky.

A taktika okamžitě nesla ovoce! V prvním případě si na přetažený centr seběhla jedna z hráček a sklepla balon pod sebe, kde si již spoluhráčka věděla rady.

Ani v druhém případě nezůstal úžasný nápad bez odměny. Francouzsky se tentokrát prosadily hlavou přímo z rohu.

A právě díky odvaze zkoušet nové věci také Francouzsky zvítězily. Výhra 3:1 jim určitě dodá sebevědomí zkoušet další a další inovace!

Foto: reprovideo  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru